Grški otoki – kateri?
Od navedenih sem bil samo na Iosu in to 10 let nazaj. Kolikor imam v spominu je samo ena normalna cesta s pristanišča do mesta in potem še naprej do glavne plaže na otoku, ki je bila bolj kot ne edina plaža normalno dostopna. In ta del otoka je poseljen. Se pa da sposoditi motor in se po malo bolj divjem peljati na drug del otoka, ki je nenaseljen, to so nekateri moji kolegi naredili.
Je zelo žurerski otok (vsak bil je), večina je bilo mladine pod 30 let, tako da če se gre žurirati bi ga priporočal, ker je tam ob bazenu na glavni plaži že čez dan ves čas muzika, se malo pleše, kakšni miss topless izbori potekajo … Mesto in sama scena je drugače luštna za pogledati, da bi pa tam lahko neke velike oglede delal, pa meni ni delovalo ali se kopal na raznih plažah.
Glede kakšnih ogledov (kakšen grad, hrib/gora …) in dostopnosti plaž, a vseeno ne neke velike gužve, je vsaj meni kakšna kefalonia gotovo boljša. Glede žuranja pa gotovo Ios 10x bolj.
Lani bili na Samosu,tega lahko priporočam.na drugih dveh nismo bili ,tako,da primerjat ne morem.Bili v ribiški vasici Kokkari,zelo prijetno,nekega žura sevveda ni,je bolj umirjen otok.So pa tle tri najlepše plaže Lemonakia,..
Bili junija ,gužve ni bilo.Rentali avto,za motor je pa preveč pihalo.blizu je Turčija,tako,da moreš it obvezno na izlet v Efez.
Od teh treh otokov sem bila na Samosu lani. Otok priporočam. Nastanjena sva bila 3km od mesta Pytagorion. Na otoku sva bila 14 dni v začetku junija, zato sva otok prečesala po dolgem in počez. Ob večerih smo bili v Pytagorionu. Zanimiva je predvsem notranjost Samosa (vasica Platanos, Manolates, Leka, Vourliotes, Marathokambos itd. ). Bili tudi na izletu v Efesu. Zelo nam je bila všeč tudi vasica Kokkari in plaže tam na okrog.
Zdravo bojana_77!
Z možem sva nudista in ljubitelja Grčije. 100 % so nudistične plaže (uradne in urejene) na Kosu, na Samosu, na Karpatosu. Preverjeno.
Sem pa prepričana, da se da povsod na grških otokih najti zalivčke, kjer si sam in se lahko po milji volji predajaš nudizmu in še čemu … Grki so do “zgoraj brez” in celo nudizma zelo strpni.
Meni je bil najlepši Santorini. Plaž kolikor hočeš:črne, bele,rdeče, polne in popolnoma prazne.Čudovit vulkanski otok.Grki pravijo, da je najlepši od vseh.Krasen za raziskovanje, da o vasici Oia ne govorim. Bila je proglašena za najlepšo na svetu.Zelo dobra in dokaj poceni hrana, še posebno v manjših naseljih so te zelo veseli in te božansko postrežejo.
Forum je zaprt za komentiranje.