Najdi forum

Grški otok KOS

Imam vprašanje za vse tiste, ki ste na tem otoku že bili, zanima me namreč kako je z vetrom, sicer sem že bila na parih grških otokih in vem da je povsod vetrovno, ampak za ta otok pa berem in berem da vse veter kar dosti moti – odhajam avgusta, se pravi v sezoni ko naj bi bilo vroče.
Prosim tudi za kak opis oz. nasvet vse tiste ki ste na tem otoku že bili, kajti sva sorazmeroma mlad par brez otrok in iščeva lepe plaže in večerne zabave – bova tu to našla?!
pozdrav

južni del otoka je bistveno manj vetroven kot severeni – na severu je ravno zaradi pogostega močnega vetra tudi morje hladnejše in vedno močno valovito.
Na južnem delu pa zmerni vetrič v poletni vročini prav paše.

Večerne zabave so seveda najboljše v glavnem mestu Kos, kjer se lahko zabavaš do jutra. Mirne zalivčke pa najdeš prav povsod – priporočam najem avtomobila ali skuterja, saj je na otoku veliko za raziskati npr:
– videti sončni zahod iz skrajne zahodne točke otoka Lagades,
– privošči si kulinarični užitek: svežo ribo v manjhni ribiški vasisci Limionas (ali nekaj takega) – res odlično in poceni.
– samo mesto Kos je izjemno z zgodovinskega vidika ! Pa seveda ogled asklipiona ne smeš izpustiti!
Jaz sem bila locirana v mestu Kos – plaža tu ni najboljša, je pa odlični izhodišče za izlete in tudi turistična ponudba je tudi največja, še posebej če se želiš zvečer zabavati.
Pa še to – če kolesarita je otok Kos idealen – veliko hotelov ima kar v ceno aranžmaja vštet tudi najem kolesa – nama je zelo prav prišel!

Moje izkušnje so sicer stare 3 leta, a verjento bistvenih sprememb ni.
Srečno.

Hvala Ulla, joj ste pa slabi, a nihče drug še ni bil na Kosu? Lepo prosim, če je še kdo, da se kaj razpiše – hvaaaaaaalaaaa!!!

Tudi mi odhajamo na Kos avgusta z dvoletnikom v hotel pyli Bay preko Guleta, pa me zanima če je ok?

hvala,

Yvon

Naši prijatelji so bili v tem hotelu pa niso bili zadovoljni..Do plaže je menda zelo daleč, hrana v tem hotelu pa slaba in zelo!!!enolična…
Oni več ne bi šli…
lp, nočem strašit a tako so mi povedali…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close