Najdi forum

Grški otok Kos

Pozdravljeni,

odpravljam se na grški otok Kos. Zanima me, če ga kdo pozna in ve ali je kaj nočnega življenja, kje se vse dogaja …

Hvala in Lp

Soni

Grški otok Kos je njihova različica Mallorce ali Ibize, za razliko, da ga oblegajo angleški turisti. Če kaj, potem je ogromno nočnega življenja, predvsem v glavnem mestu Kos. Lokalov, klubov, barov je na pretek, je pa res, da so letos cene zelo visoke: kapučino 2,5 do 3 EUR, koktail od 3 eur ipd. Tako da menim, da letos verjetno nekakšnega velikega zapijanja po grških lokalih ne bo, razen v kakšnih odročnejših tavernah, kjer dobiš cenejše domače vino. Hrana ni bistveno dražja od prejšnjih let po uvedbi eura.
Otok kot takšen je za moje pojme preveč turističen. Ni mu uspelo ohraniti grške duše. Ni preveč velik, tako da ga prevoziš tudi s skuterjem. Posebej lepih plaž ni, večinoma mivka. Se pa moraš pripraviti, da plačaš ležalnik in senčnik od 6 – 7 eur na dan, kar tudi ni zanemarljiv strošek.
Zanimiv pa je izlet v Turčijo, za cirka 25-30 eur v mesto Bodrum, kjer je zanimivo pogledati njihovo tržnico in kupiti kakšen ponaredek svetovno znanih designerjev.

Skratka dolgčas ni, ni pa tudi nevem kaj. Pač pa predrago za to kar dobiš.

Lep pozdrav,

Lahko samo potrdim, kar pravi Petja. Vsekakor moraš stanovati v Kosu ali okolici (Psalidi-Lambi), ker se tu dogaja, avtobusi vozijo zelo pogosto. Priporočam julij-avgust, ker ni vročine zaradi non-stop vetra. Priporočam izlet na Nisiros – vulkanski otok (eno uro s trajektom iz Kardamene), izlet na 3 otoke pa dobiš s hrano že za 20 € (odhodi iz mesta Kos).

čao

Pozabila sem še na hot springs ali vroč izvir; greš lahko z avtobusom in potem po makadamu dol peš. Dokaj neugledno in zabačeno zgleda vse skupaj, je pa super, ne pozabi it.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close