Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika grške čufte

grške čufte

Zanima me ali kdo ve recept za grške čufte. Pripravljene bi naj bile z nekaj vrstami zelenjave. Hvala in še veliko užitkov ob dobrih jedeh. Lep pozdrav!

Uh, pa sem mislila, da kar dobro poznam grško kuhinjo – za grške čufte pa še nisem slišala.
Morda misliš kaj drugega?

Recimo dolme (oz dolmadakie), ki so podobne našim sarmam, samo da je lupina iz listov vinske trte (notri pa faširano meso in riž).
Zelo na veliko ponujajo vseh sort polnjeno zelenjavo, ki jo nadevajo z rižem in faširanim mesom (ne vedno, imajo tudi izrazito vegi različice) – bučke, melancane, paradižnike – to potem popečejo v pečici.
Ali pa misliš falafle, ki so v bistvu arabska pogruntavščina in so neke vrste žitni kroketi (menda iz čičerike ali leče) – zeloo dobro, vendar sem jih videla samo na Santoriniju.
V veliko stvari dajejo mleto meso, pa tudi zelenjavo na veliko jedo, samo kaj bi bile pa njihove čufte, pa res ne vem.

lp ,tinca

Na osnovi slikice z napisom grške čufte, se vidi da gre res za čufte, saj v omakci “plavajo” kroglice, ne vem pa iz česa so in tudi v omakci je videti zelenjavo v koščkih. Mogoče pa kdo pozna to? Lahko, da se res drugače imenuje. Ni pa videti, da bi kroglice bile v kaj zavite.
LP!

http://majinkuvar.virtualave.net/jela_od_mlevenog_mesa.htm

Hvala za link. Zanima me pa še to: kaj je pirinač in kisela pavlaka? Mi lahko pomagate še s tem. Še nekrat hvala in LP.

Mislim, da je pirinač riž. Kisela pavlaka pa je kisla smetana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close