Grozno slabo se počutim, je to zaradi posta?
ja luba duša, kaj počneš z svojim zdravjem še bolj si se zapacala……..
Postit se moras vedno postopoma…..vsaj en teden si na presni hrani in počasi izločaš ostalo hrano, ne pa vse kar od prve…..če ti gre pri odrekanju potem nadaljuješ naprej…..in obvezno je KLISTIRANJE, da grejo strupene snovi ven,prav tako si krtačiš telo in jezik….in ne smeš pozabit na veliko tekočine in gibanja…….Ko končaš, se zopet počasi navajaš nazaj na hrano…začneš tako, da poješ par koščkov jabolk,juho in počasi naprej…………
Za tvoje dobro si preberi kaj na to temo…
Si sploh ne znam prestavljat, kako ti je zdaj slabo…po taki težki hrani:-(
Če se prav postiš, se moraš počutiti večino časa zelo dobro. Tako fizično, kot predvsem čustveno moraš post čutiti kot olajšanje. Če se ne, nekaj delaš narobe in to pa je nasilje nad telesom in dušo.
Vsako leto (letos je 12.) imam namen narediti post v času krščanskega postnega časa, posebnih predpriprav nimam. So bila leta, ko sta mi ustrezala le dva dneva in leta, ko sem še 28. dan imela precej več energije, kot pred postom. Bremena nekako odpadejo in vse se umiri in dobiš uvid v rešitve, ki jih prej nisem uspela zaznati. Obvezno pa med postom: pijem dovolj po večini tople tekočine (vode, vode z limono, zeliščnih čajev, nekaj korenčkovega soka in soka rdeče pese, ki ju iz eko sadežev stisnem sama), se dnevno klistiram (z vodo ali zaradi jeter še rajši s kavo), pojem vsaj za en liter bistre zelenjavne juhe (dolgo časa na nizkem ognju kuham zelenjavo in precedim) in se med tuširanjem še masiram oz. delam nekakšen piling z grobo brisačko, si vzamem čas za premišljevanje, meditacijo, molitev, sprehode in tišino. Čiščenja jeter z grenko soljo in olivnim oljem pa več ne delam, to me pa preveč izčrpa, kakor je tudi kolonik žal zame preveč agresiven. Pač vsak v svojem ritmu. In s svojim postom nikogar drugega ne mučim, večina ljudi v moji bližini zanj niti ne ve, saj je to moja intimna odločitev, ki mi da energijo do naslednjega posta.
Forum je zaprt za komentiranje.