Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style grozne težave s kožo na obrazu

grozne težave s kožo na obrazu

Zaradi dermatoloških težav s kožo na obrazu se dlje časa nisem smela mazati po obrazu z nobeno kremo. Sedaj pa imam kožo na obrazu tako izsušeno, da se mi prav lušči.
Karkoli nanesem gor, je preagresivno, me začne full pečt kot bi me nekdo zbadal z iglami. Sprašujem vas torej, če katera pozna kakšno res blago in učinkovito kremo za suho kožo?

Blage in učinkovite kreme ni,raje poizkusi s čim naravnim,recimo olivno olje ali maslo. Sčasoma, ko se ti bo koža okrepila, poizkusi še s čim kupljenim.

Si poizkusila z La Roche posay?
100% olivno olje ali pa hladilno mazilo

upam, da se ti koža hitro popravi :))

mandljevo olje ali pa niveina krema.

Alverde Sensitivecreme jojoba (DM). Super in poceni. Res.

In za čiščenje obraza uporabljaj fiziološko razstopino, kupiš jo v lekarni, prav tako zjutraj namesto umivanja z vodo.
Voda iz pipe in razni toniki so sovražniki suhe kože.

R

Alvedere Jojoba

preden karkoli naneseš na obraz preveri sestavine in bodi pozorna na alkohol-vsaj med prvimi petimi napisanimi ga ne sme biti, drugače boš imela kožo še bolj izsušeno.

Tudi jaz imam zelo občutljivo kožo. Meni zelo ustreza Afroditina linija, mogoče začneš z njihovim mandeljevim oljem, ki je sila nežen z vitaminom e. Tvoje starosti nisi navedla, vendar mislim, da boš našla tudi kakšno kremico zase.

Provaj Avene, dobiš v lekarni. Meni je pomagalo, sem pa imela podobne težave kot ti.

Tudi jaz sem imela (še imam) podobne težave. Meni je dermatologinja priporočala Avenove kreme (samo v lekarnah), ki je bila OK, potem sem pa obiskala še kozmetičarko, ki pa je predlagala Matissovo kozmetiko in ta mi ustreza (poleg kozmetičnih salonov imajo v Mercatorjevih drogerijah). Je pa oboje drago, ampak jaz sem prvič v življenju zadovoljna. Grem pa redno 1x na mesec h kozmetičarki, ki me uredi in sem kljub nevrodermitisu znosna.

Poizkusi z naravno kozmetiko Weleda (DM), ali pa Laverna (prekom naroči preko neta). Obe imata BDIH certifikat, da sta naravni in neškodljivi.

priporočam Melvitin Light Balm, meni je zelo pomagala, uporabljam jo zjutraj, zvečer in vmes(pozimi, v vetru). Umivam se pa z fiziološko ali s kamiličnim čajem.

Še en glas za Alverde jojoba.

Krasna krema, poceni in učinkovita. Preverjeno! 🙂

Dobiš jo v DM.

Moja mami uporablja kremo, ki jo delajo v lekarni sami. Jo pa mešajo sproti, tako da je kakšno uro za počakat. In jo zelo pohvali.

al pa poskusi bepanthen.. tuba je modro bele barve, krema pa svetlo rumene.. zdajle se ne morem spomniti kaj točno piše, ampak neki v zvezi za razpokano kožo na dojkah ko dojiš..bla bla bla..super obnavlja kožo pa tud nežna je in kvalitetna seveda. jaz sem jo pozimi uporabljala tud za obraz in ustnice in lahk rečem da se jojobina alverde skrije proti tej

vmes si večkrat na dan osveži obraz s termalno vodo iz term Lendava.

(meni jo je prinesla mama, tako da ne vem koliko stane, ampak je dobra)
evo, še link

Sem alergična na kreme in mi je dermatolog svetoval Toleriane (riche) od La Roche-Posay, ki je prav za alergije in se kupi v lekarnah. Meni se je koža v dveh tednih res ful popravila, tudi izsušenost, saj je bila že čisto uvela.
Poleg tega sem se po obrazu prenehala umivati s tekočo vodo, ampak od sedaj uporabljam le vodo v spreju od Aven, jo ima pa tudi La Roche.
Pa še to, vedno se mi je zdelo blesavo, le kdo kupuje vodo v spreju….ampak, ko je bila moja koža že čisto na koncu, sem probala še to. Razlika je res neverjetna, tudi če se sploh ne namažem s kremo.
Povprašaj za testerje, za kremo in za vodo…jaz sem dobila oboje.
Krema v torbici, s kompletom testerjev pa stane 16,5 eur, kar se mi zdi res ugodno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close