Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style grozna koža

grozna koža

Pozdravljeni,

v zadnjem mesecu se mi je koža na obrazu vidno poslabšala – je zelo mastna in polna majhnih mazoljčkov – največ na čelu, nosu. Nikoli nisem imela kakih problemov, razen v puberteti :-)).

Med nosečnostjo sem imela krasno kožo, sedaj pa čista groza. Naj povem, da si jo zjutraj osvežim s tonikom, zvečer obvezno odstranim ličila z oči – poleti ne uporabljam pudra in kožo očistim z mlekom in tonikom. Kreme ne uporabljam, ker imam tako mastno kožo.
Pijem veliko tekočine in se zdravo prehranjujem.

Kaj mi svetujete?

Mogoče bi ti pa ravno kaka krema primerna tvoji vrste koži pomagala in ublažila mastno kožo.
Na žalost pa katera krema bi bila primerna jaz ne morem svetovati, probaj vprašati ga. Nado na sosednjem forumu.

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Tudi sama sem imela podobne probleme, rešila pa sem jih s tem, da sem istočasno jemala kapsule Dermabion (kupiš v lekarni in piješ približno 20 dni 3 na dan) ter čajno mešanico za čiščenje krvi (prav tako dobiš v lekarni in piješ po navodilih, če se ne motim 14 dni).

Poleg tega sem večkrat tedensko uporabila peeling za obraz (ne vem točno znamke, a je en tak blag, kjer piše, da je za dnevno uporabo za čiščenje kože, mogoče je Clean&Clear nisem sigurna) ter masko iz gline za čiščenje por (dobiš v Mercatorju na stojalu pri kozmetiki, neke angleške znamke Mud mask za približno 3kratno uporabo v takih majhnih vrečkicah).
Zjutraj ni dovolj, da si kožo samo osvežiš s tonikom, ampak jo je obvezno potrebno očistiti, še posebej, če uporabljaš zvečer kako kremo z retinolom, kajti ta povzroča luščenje povrhnjice.
Dobro bi verjetno bilo, če bi vseeno uporabljala kako kremo, povprašaj v lekarni za Eucerin fluid za mastno kožo, ni krema in ne masti kože. ampak uravnava izločanje maščobe.
No, sedaj sem ti opisala mojo ‘taktiko’. Meni se je stanje zelo popravilo in sedaj sploh nimam več teh problemov. Ne morem pa garntirati, da bi tudi pri tebi enako delovalo, ampak poskusiti velja.

lep pozdrav, flora

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close