Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style grozna koža – nasvet prosim

grozna koža – nasvet prosim

Pozdravljeni,

v zadnjem mesecu se mi je koža na obrazu vidno poslabšala – je zelo mastna in polna majhnih mazoljčkov – največ na čelu, nosu. Nikoli nisem imela kakih problemov, razen v puberteti :-)).

Med nosečnostjo sem imela krasno kožo, sedaj pa čista groza. Naj povem, da si jo zjutraj osvežim s tonikom, zvečer obvezno odstranim ličila z oči – poleti ne uporabljam pudra in kožo očistim z mlekom in tonikom. Kreme ne uporabljam, ker imam tako mastno kožo.
Pijem veliko tekočine in se zdravo prehranjujem.

Kaj mi svetujete?

Pozdravljena!

Verjetno je trenutno stanje kože posledica hormonskih sprememb. Žal pri takšnem stanju kože same ne moremo kaj dosti vplivati na izboljšanje kože. Situacija se s časoma izboljša. Svetujem vam obisk kozmetičnega salona, kjer vam bodo kožo očistili, nikar pa sama ne stiskajte mozoljev. Z nepravilnim stiskanjem mozoljev lahko povzročite poškodbo povrhnjice ali pa vnetje lojnic in s tem nastanek novih mozoljev.

Primerno je, da si kožo osvežite s tonikom. Vseeno pa vam svetujem, da zvečer uporabite kremo. Napačno je razmišljanje, da mastna koža ne potrebuje kreme. S kremo koži povrnemo vlago. Glede na tip kože si izberite vlažilno kremo oziroma takoimenovane vlažilne emulzije, ki koži dajejo vlago, vendar pa ne mastijo. Teh je na trgu kar nekaj.

V primeru, da se stanje kože ne izboljša vam svetujem, da se posvetite z dermatologom ali pa kar z ginekologom. Največkrat za uravnavanje hormonskih sprememb predpišejo hormonske tablete. Osebno so mi predpisali tablete Diane 35, ki so tudi kontracepcijske tablete. Stanje kože se mi je bistveno izboljšalo.

Lp Nada

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close