Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek grosuplje

grosuplje

Lep pozdrav vsem!

Mene pa zanima, kako je bilo ko ste se v drug kraj preselili zaradi ljubezni, kako je s prijatelji, sorodniki…
Jaz sem se preselila sicer iz Lj v Grospulje, pa sem mislila, da bo bolj enostavno… Delam sicer v Lj, vendar čas tako hitro beži, da popoldne nimam časa, da bi šla nazaj v lj, obiskat prijatelje, sorodnike. Vsem se zdi kar daleč, tako da pridejo samo ob vikendih, pa še to bolj poredko.

Kako ste se pa ve navadile na nov kraj…

Jaz se se iz Štajerske preselila na Primorsko. Povečali so se računi za telefon, drugače mi pa kar odgovarja novo življenje. Čez vikende nadoknadim vse.

Tud js sem se preselila iz Lj v Grosuplje oz. okolico in delam v LJ. Občasno po službi ostanem v LJ in grem zvečer domov, pri nas se pa prav tako bolj redko dobivamo, čeprav je v resnici manj kot pol ure vožnje.

ja s tem je pa tako sam sem sicer iz skofje loke…pa imam veliko prijateljev iz lj…problem je v tem da tisti ki nismo iz lj nam ni problem v lj pridt ceprav recimo jaz imam do lj 20 min!!!seveda ce to vprasas ljubljancana bo vecina odgovorila to je dalac pa ko bo prisla do tebe bi najraje vzela sabo se malico pa 1l ledenega caja:)fora je v tem da ljubljancani vecino casa visijo v lj ker pac nimajo potrebe da bi sli kam drugam ker jim kao (ljubljana vse nudi). Seveda niso vsi isti ampak vecina je taka…ne me zdaj napadat samo povem svoje mnenje..

In kako si se navadila na Grosuplje… tudi jaz sem iz okoliške vasi, saj je ok, ampak lj je pa le lj! Mogoče me motijo le domačini, ki vse čekiranjo, gledajo trebuh če sem že noseča, kdaj grem kam… obup!

In včasih sva večkrat kam šla, lahko samo na sprehod po stari lj ali pa na grad. Sedaj pa greva le poredko…

Jst mam pa mojga 60 km stran od mene, pa mi ni problem se peljat jta kadarkol… Pa vedno sem emla fanta na daljavo, pa mi to celo paše… Sploh komaj čakam, da se odselim v kateri drug kraj čist na drug konec Slovenije, domov bom hodila obiskovat prijatelje, sorodnikov itak nimam velik, ap tud pogrešala jih ne bom…

Jaz sem se iz Lj. odselila čisto na drug konc Slo. Tukaj sem že več kot eno leto pa se še nisem navadla. Razmišljava o selitvi nazaj v Lj. Je pa mal zakomplicirano, ker mam tuki zdej dobro službo, v Lj. pa je verjetno ne bom tako hitro dobila. Na delovna meseta z mojo izobrazbo se namreč prijavlja po sto ljudi, jaz pa nimam v.i.p.
Pogrešam prijatelje-posebej kolegice s faksa. To rešujem tko, da se vsaj na 1-2 mesca dobimo. Domov grem na 14 dni.
Sem pa tud tuki že našla kolege, tko da ni prehudo, ampak Lj. pa res pogrešam!!!

Midva sva se pa iz zasavja preselila v LJ. Edino kar pogresam od doma je tisti mir: ko slisis samo pticke in cricke :-))…pa voznjo v LJ ful pogresam, ker sem ful rada vozila, zdej pa vse opravljam peske :-)) se v sluzbo pes hodim. LJ je super, ne bi jo vec zamenjala.

Se strinjam s tabo v vseh točkah, točno tako je pri meni.
Sej sem se navadila, ker mi ni nč hudega – en velik plus je mir, v primerjavi z blokom v LJ, kjer sem živela prej, vendar pa ne vem, če se bom kdaj počutila popolnoma doma na vasi – sem le 30 let živela v mestu:)

Jaz sem se preselila iz Obale v Ljubljano in po letu in pol se nisem se privadila. Zelo pogresam morje, kajti prej sem ga vsak dan videla, ko sem se vozila v sluzbo. Seveda pogresam tudi prijatelje, sorodnike itd… se najbolj pa pogresam voznjo zjutraj v sluzbo. Tukaj je grozno zjutraj na cestah, na Obali ni bilo tako hudo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close