Grossglockner, že gdo bil?
Za en dan nameravamo gor,pa nikjer ne najdem parkirnega mesta, oz kje točno se lahko pusti avto, da se da potem videti čim več stvari in ni treba predolgo pešačiti.
Kolikor sem dojela je parkirnina 29€ za avto in 6€ karta za vse oglede . Kaj natančno naj vnesem v Garmina, da nas pripelje do parkirišča.
Hvala za vašo pomoč !
Na “vrhu” je velikansko parkirišče s še večjo garažo – ne morš falit. 29 € je cestnina za gorsko cesto, 6 € pa te stane, če v isti sezoni prideš z istim vozilom še nekrat na to isto vožnjo – takrat ne plačaš 29 €, ampak samo 6, če predložiš karto od prvič in si v avtu z isto reg. oznako.
Ogledat se da ledenik, pa rove, vendar če imate vse namen podelati v enem dnevu, bo trda oz. huda. Hochalpenstrasse je že sama po sebi čudovit izlet, kjer so razgledi fenomenalni in se jo splača vozit počasi ter si ogledat, kar se ponuja. Do ledenika pod Grossglocknerjem se da peš ali z dvigalom, skozi rove pa se gre samo peš. Sicer sem že malo pozabila, ampak od nekje se mi svita, da celotna dolžina rovov 12 km – lahko pa, da se motim, je že enih 7 let od takrat.
Parkiraš čisto na vrhu (Kaiser Franz Josef Höhe), tako da res nimaš kaj zgrešiti. Iz doline štartaš po cesti navzgor, v krožišču greš na 2. izvoz in prideš do vrha, kjer imaš razgled na ledenik, organizirane oglede, …, če greš v krožišču na 1. izvoz (desno) je pa tudi lepo za pogledat (Edelweiss spitze …). Parkirnih prostorov je povsod dovolj, cesta lepa in široka, naj te ne skrbi. Malo si pomagaj s tole stranjo:
Grossglockner[/url]
Bila v nedeljo z motorjem. Pojdite po avtocesti mimo Špitala. Saj vam vse piše. Ni vam treba preko Malniza z vlakom, ker je to dodaten strošek, lahko pa tudi.V ceno 29 evrov je vstopnina samo za vožnjo. Saj nimaš kaj zgrešit, ko prideš na krožni promet pojdite najprej na levo stran, tam so parkingi v garažni hiši na vrhu, koliko je cena ne vem, ker za motorje je brezplačno parkiranje. Potem imaš možnost it na ledenik hodit, je vstopnina, sem šla samo enkrat. Je pa še ena peš pot, kjer ni nič za plačat, na desni strani, ko prideš na vrh. Potem se pa ta del do krožnega vrneš nazaj in nadaljuješ pot naprej, je čudivit razgled, tako da fotoaparata ne pozabi. Mi se ponavadi pred koncem pred rampo obrnemo in gremo nazaj po isti poti. Imaš pa veliko razglednih točk. Že nekaj km prej preden se boste vzpenjali boste na levi videli okromen slap, tam se ustavite in lahko spet malo hodite, če vam je to v veselje.
Greš res na Grossglockner ( Veliki klek) ali samo pod Grossglockner? Ker na vrh na 3 taužent 700 in nekaj iti ni mačji kašelj, ampak samo za odlično pripravljene in opremljene gornike s precej plezalskimi izkušnjami.
S parkirišča na Franz-Joseph Hoehe se da spustiti globoko dol na nekoč mogočni ledenik Pasterco. Včasih je ledenik segal skoraj do ceste. ( Potem pa ob vseh evidentnih dokazih nekateri kljucki, pri nas recimo Mišo Alkalaj, širijo dvom o tem, da se zemeljska atmosfera ne segreva, ampak menda v resnici ohlaja. In takim kljukcem kar verjamejo mnogi.)
http://www.alpetour.si/index.php?page=izleti&item=62&sifra=20100147&izvedba=2
A ni to bolj enostavno? Za en dan?
Forum je zaprt za komentiranje.