grmada iz starega kruha
Sem brala stare recepte za grmado iz starega kruga. Piše, da je treba kruh narezati na rezine,…
Kaj pa če bi kruh narezala na kocke in jih prelila z mešanico mleka in jajc? Napojene bi dala v pekač (1/2), potresla z naribanimi jabolki, cimetom, sladkorjem, orehi, rozinami in pokrila z drugo polovico namočenih kockic. Na vrhu morda še malo razžvrkljane smetane in pečt? A bi se obneslo? Ali pa bi celo lahko mleko sladkala?
Lp, Ela S
Bom pa poročala kaj je ratalo.
Kruh sem narezala na kockice. Posebej sem žvrkljala mleko, sladkor in malo medu. (to je dalo enkratno aromo grmadi) Kruh sem stresla v mleko, vse skupaj premešala in pol stresla v pekač. Gor sem naribala jabolka, potresla z mletimi orehi in malo rozinami, navrh pa še drugo polovico namočenega kruha. Še malo sladke smetane povrhu in v pečico.
Ja, že ni več ničesar. Pomazano.
Lp, Ela S
Tudi jaz delam grmado / pijano nevesto/ žemelj babo – na podoben način, vedno delam s kockicami kruha in sicer tako , da vse skupaj (mleko, včasih tudi malo skute ali kisle smetane, vanilin, sladkor, jajca – razžvrkljano) zmešam s kruhom v veliki skledi. Na dno pekača dam pol te “mase”, gor kakršnokoli že sadje (jabolka, hruške – potem je to francoski clofutius, češnje iz skrinje) in na vrh spet kruhova masa. Prima in vedno z odobravanjem sprejeto, nemudoma pospravljeno. Pa hitro narejeno.
lp tinca
Forum je zaprt za komentiranje.