Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Grizenje nohtov

Grizenje nohtov

Živjo!
Zanima me, če je kdo imel izkušnje z grizenjem nohtov? Kako naj to odpravim pri hčerki, ki si jih grize do živega. Stara je 4 leta, vesela, radovedna, priljubljena v družbi vrstnikov…skratka brez skrbi!!!Ne razumem zakaj to počne, na vprašanje zakaj, pravi da ji to paše. Je pa grozno za pogledat. Tudi jamra ne nič da jo kaj boli.
Prosim za kakšen nasvet! HVALA

Mavala Stop – lak proti grizenju nohtov.

http://www.lepa.si/images/byt/produkti/n2304.jpg

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ne pomaga, sem že poskusila. Kupila v DM, deklico malo strese, počaka in veselo grizlja naprej…. Vseeno hvala za odgovor.

Potem pa je edina varianta še ta, da je ves čas zaposlena z rokami, če pa že ne (TV, preden zaspi ipd.), pa bi ji morda za ta čas prelepili nohtke s tistim belim mikropor ta ozkim trakom.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Če sodim po sebi, jo pusti da preraste in se samam odloči da bo prenehala. Mene mama že ni mogla z ničemer prepričati, bolj ko je tulila, bolj z veseljem sem jih kje na skrivaj pogrizla. Potem pa mi je v 1 ali 2 razredu potegnilo, da je to grdo, pa sem nehala.

Sem pa na istem kot ti z mojo še ne 2-letnico, grize nohte kot za stavo. Pa ji dam roko stran od ust, pa se obrne in nadaljuje. Tako da jo poizkušam ignorirati, čeprav mi grejo vse kocine pokonci. Starejša hči je na ravno pred časom nehala, se mi zdi da je bila ignoranca najuspešnejša, plus seveda pogovori, kako je to grdo, Pa dober trik je bil, ko ji nisem hotela odlepiti nalepk v Zmajčku, ona pa brez nohtov.
Samo pri nas se je grizenje začelo pri starejši, ker ni pustila striči nohtov, smo nekaj časa na silo rezali, ko pa je prišla mlajša pa sva enostavno včasih pozabila, pa ko je en imela čas, pa drugi ne… Ker so jo nohti očitno motili, trma pa še vedno ni pustila striči, si je pogrizla. Je bilo obdobje ko je grizla še nohte na nogah, če pa je samo videla škarjice pa živčni zlom. No počasi smo jo prepričali da to ni nič groznega, je šlo pa enih živcev u maloro, da sploh ne morem povedati. In potem je pustila striči, samo je pa sama rajši kolikor je noht lahko prijela z zobmi pogrizla. No počasi smo jo prepričali da je to grdo, takrat ko pa je ravno nehala, jo je pa je t mala začela posnemat…
ja sj bo boljš… očitno morata ponovit tisto s čimer sem jaz mami kravžljala živce

Verjetno je tako tudi pri tebi, obstaja en razlog zakaj je začela grizt nohte, sedaj ko pa vidi da dobi pozornost (pa čeprav slabo), s tem nadaljuje. Vsekakor ohrani čimbolj mirne živce, pa mal stran poglej…

jaz si tudi grizem nohte!!priporočam lak proti grizenju nohtov ,ki ga lahko kupiš v DM. mažite si ga vsak drugi dan ko si nehate gristi nohte si ga še mažite za vsak slučaj tako se boste gotobvo odvadili !!1

mislim kok ste tle bedni,…imam sama iste probleme ze celo zivljenje imam 25let in od kar pomnim grizem nohte,…probala sm s tem lakom pa nc ni pomagalo,grenak okus ampak sm jih se vedno grizla,ze parkrat sem si dala gelirane nohte,pa tudi te niso pomagali,sem si jih lepila z oblizi pa tut to ni pomagal,….a ma mogoce res kdo PAMETEN NASVET KI DELUJE PROTI GRIZENJU NOHTOV? hvala,…lp

ti ki si stara 25 let namaži jih z drekom

psiha je močnejša od laka za nohte.
psihologi/psihijatri pravijo, da je štos grizenja nohtov to, da so starši otroka “zafurali” pri starosti do 4leta. menda so običajen razlog frustracije staršev, ki jih otroci doživljajo tudi posredno. pri takih, ki jim zbijanje samozavesti na račun grdih prstov ne pomaga (komu pa pomaga zavedanje, da je grd?!), vsekakor priporočam strokovno pomoč.

Evo tuki se ga da dobiti – KLIK

grizajoča

zdravo stara sem 12 let in tudi sama sem grizla nohte še pred enim tednom. Potem pa sem si kupila umetne nohte in jih mela nekaj dni in tako sem se odvadila .

Lp

Vedno sem se spraševala kako si ljudje sploh lahko grizejo nohte. Bilo mi je celo nagnusno, da vso tisto umazanijo in bakterije za nohti neseš v usta in…uh…

Od vse te radovednosti pa sem jih začela gristi tudi sama. Ne vem kako, ampak postalo mi je celo veselje. Nekako se mi je zdelo fino, da imam to moč, da ga odgriznem točno tam kjer ga želim in samo delček..tako sem jih sprva ravnala brez škarjic. Nato sem se ukvarjala s tem, da ko je bil noht že razmočen (v ustih, od vode), sem samo ugriznila z zobmi in najraje se mi je takrat zatrgal..tako sem prešla na to, da sem si jih začela gristi v živo. Bilo je grdo in bilo me je sram, ampak nisem mogla nehat. Kot nekakšna sprostitev, bili so grdi in če sem ga zopet pogrizla je bil ravno tako grd…bilo mi je vseeno, slabše ni moglo biti…bilo je vedno grdo.

Zelo sem si želela nositi lake, ampak bilo je grozno. Nato sem si dala gor umetne nohte pri eni znanki, ki je to naredila za manjšo ceno…sem reskirala, slabše že ni moglo biti. In po enem mesecu sem jih odstranila…in ko sem videla kako “dolgi” so moji nohti, sem jih samo lepo popillia in nikoli več nesla v usta.

Pomagalo je to, da tistih umetnih nisem mogla gristi, sem poskušala, ampak sem se bala, da mi bo prej počil zob…čeprav nohti niso bili tako dolgi, so se mi zdeli krasni, niso bili več tako v živo pogriženi, zato sem jih pustila. Bilo mi jih je škoda. Če po tem mesecu ne bi prenehala gristi, bi zagotovo si dala še enkrat umetne…verjetno bi se slej ko prej odvadila, sploh po tem, ko bi videla, kako lepe nohte imam lahko.

Aja, lak proti grizenju ni pomagal, ko sem enkrat imela tist okus v ustih, je ostal cel dan…tako mi je bilo vseeno, če sem samo malo okusila tisti lak, ali pa če sem zraven še grizla nohte.

Traja vse skupaj, ampak meni je pomagalo le to, da dejansko nisem mogla priti do nohta in ga tako nisem mogla odgrizniti.

Za 4-letno verjetne ne pride v poštev, mogoče pa bi ji mazali z lakom za utrjevanje. Npr lak MICRO CELL 2000 je meni super. Že en sam nanos mi zelo otrdi noht, dva sta pa sploh super. Uporabljam pa mat varjanto (modra nalepka), ta je najbolj trden, ostali 3-je niso, vsaj jaz imam take izkušnje. V muellerju se ga dobi za cca 14 eur. Nisem prepričana glede cene, mogoče celo12 eur

živijo
mene pa zanima če nohti spet normalno rastejo če jih nehaš gristi – mislim če je sploh še gdaj tak kot je bil prej? -mislim če se tisti del, ki ni bele barve sploh kdaj podaljša?

Se podaljša sčasoma. Sicer ne vem, če pride na isto kot je bilo pred grizenjem, vsekakor pa izgleda dosti lepše.

Kakšno ima obnohtno kožico.Jaz sem sinu mazala kožico s Nurish kremico,in lak proti grizenju(oboje Jessica).Kremica je res zakon,ko bosta uredile kožico,se bo tudi grizenje ustavilo.
Nohte sem namazala tudi ko je zaspal.

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

Lep pozdrav!

stara sem 17 let in sem tudi sama grizla nohte … no, ne ravno nohte, temveč kožico ob njih.vedela sem, da moji prsti izgledajo res odvratno, a si nisem mogle pomagati, ker je neprestano grizenje prešlo v nekakšno strast.
ne vem, kdaj se je začelo, vendar je bilo vsega v trenutku konec, ko sem na začetku gimnazije dobila zobni aparat-zvezdice.od takrat nohtov ne morem več gristi, začela sem si jih tudi lakirati.
do takrat sploh nisem vedela, kako lepe nohte imam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close