Najdi forum

Greyhound

Živjo
Poleti se odpravljam v Ameriko in bi vas lepo prosil,če mi lahko malo več poveste od tem Greyhound?
Kaj ti busi vozijo tudi ponoči,ali se ustavijo pred kakim motelom in si moreš prenocisce plact sam?
Kakšne so pa cene motelov v USA?
Ker ce vozijo ponoci in lohka spis na njih,se da kar nekaj prisparat in naslednji dan si ze v drugem mestu!

Prosil,bi tudi kakega,ki je sam potoval z Greyhoundu,da mi da kakšno informacijo iz preve roke.

Za odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

LP
Miha

Zdravo Miha!

Ja, Greyhound vozi tudi ponoči. Vozne rede lahko preveriš na njihovi spletni strani: http://www.greyhound.com

Sicer sem se po ZDA na daljše relacije z busom peljal samo dvakrat, tako da veliko izkušenj nimam, ampak takrat sem sklenil, da bom raje potoval z avtom, četudi je dražje. Zakaj? Ker se enostavno nisem dobro počutil, ker me je zaradi klime neprestano zeblo in ker sem bil že po prvi vožnji sit občutka, da ogromno zamujam, da kar drvim mimo čudovitih krajev, a se ne morem ustaviti. Poleg tega pa tudi avtobusne postaje niso posebno prijazni kraji.

Cene enostavnejših motelov se v povrečju gibljejo med 40 in 50 USD na noč za celo sobo in le redko najdeš sobo pod 35 USD. Če potuješ sam je bolje poiskati kak hostel, ker boš prišel veliko ceneje skozi (12-20 USD na noč). Baza hostlov po ZDA:
http://www.hostelhandbook.com/usa/index.htm

Lep pozdrav
Pepson

Pepson hvala ti.
Sem pogledal mal ono glede hostlov pa se gibljeo tam od 12-25$,po celi Ameriki.Kaj cena,ki je napisna je fiksna?Ali moreš potem še kaj doplačat?
Kakšne izkušnje maš ti s hostli?Kako je kaj z rezervacijo?Kaj so poleti ful zasedeni?Kolko dni prej si jih ti rezerviral?
Kako je pa kaj s krajami v hostlih?Ker jez bi si naprimer rezerviral hostel za 2-3 dni,pol bi pa večino prtlage pušal v hostlo,medtem,ko bi si ogledoval mesto?

Kako je pa kaj glede prehrane v Ameriki?Kje se splača jest?
V katerem delu ZDa pa si ti potoval?

lp
miha

Hej Miha,
si pa veliko vprašanj postavil. Poglej tudi malo starejše poste (o tem je bilo že veliko napisanega).

Cene hostlov so fiksne in včasih vključujejo tudi skromen zajtrk. Doplačil ni, razen če si želiš izposoditi brisače ali kaj podobnega in včasih zaračunajo kavcijo za posteljnino. Dobro je imeti katero izmed kartic (ISIC ali IYTC ali Hostelling International), s katero imaš še kak dolar popusta.

Moje izkušnje so do sedaj zelo pozitivne, nikoli nisem imel nobenih problemov. Rezerviral sem dan ali dva vnaprej, včasih pa sploh ne in sem vseeno vedno dobil posteljo (je pa res, da nikoli nisem potoval v najvišji sezoni, tako da ti o zasedenosti v poletnih mesecih ne morem kaj veliko povedati).

Prtljago lahko mirno pustiš v sobi, nikakor pa ne puščaj v sobi dokumentov, denarja, fotoaparata itd. Ponavadi so v sobah majhni sefi, kamor lahko te stvari varno spraviš (25 centov za vsako odpiranje sefa). Jaz sem imel dokumente in denar vedno pri sebi.

Prehrana: velikokrat sem si hrano pripravil v hostlu (npr. špagete, tudi kakšen zrezek, solate, včasih zamrznjeno pizzo, ali pa sem kar kakšne gotove jedi pogrel v mikrovalovki). Kuhinje so zelo dobro opremljene. Drugače pa imaš na voljo malo morje fast-food restavracij (povprečna cena za velik meni je okoli 5 dolarjev), poceni pa so tudi enostavne azijske restavracije (kitajske, tajske, vietnamske…).

Potoval sem po zahodnih državah (največ časa sem preživel v Kaliforniji).

Upam, da sem ti odgovoril na vsa vprašanja.
Lep pozdrav,
Pepson

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close