Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Greste letos na Hrvaško

Greste letos na Hrvaško

vsekakor. Morje je sinonim za poletje. Slišati je, da na morju ni tako muhasto vreme kot na celini. prvi pogoj je izpolnjen. Postopki na meji so že zminimilizirani. drugi pogoj je izpolnjen. prisilnih sredstev – preverjeno – ni potrebno nositi. tretji pogoj izpolnjen. zato grem že v kratkem za par dni – in tako čez celo poletje. po odmerkih koriščen poletni oddih :).

Enako kot tukaj, torej kje je problem:)
[/quote]

Ni čisto enako. Sem bila zadnji vikend . Gre jim za turizem, jasno.

Ne vem res česa te je tolk strah. Smo že skor mesc dni na Hr, povsod brez mask, druženje vsak dan, kot pred korono…vsi skoz zdravi.
Večje trgovine npr Kaufland, Bauhaus med 14 pa 15h zaprejo zarad dezinficiranja.
Skratka nimaš se česa bat. Če že, zboliš lahk tud v Slo.

Ne vem res česa te je tolk strah. Smo že skor mesc dni na Hr, povsod brez mask, druženje vsak dan, kot pred korono…vsi skoz zdravi.
Večje trgovine npr Kaufland, Bauhaus med 14 pa 15h zaprejo zarad dezinficiranja.
Skratka nimaš se česa bat. Če že, zboliš lahk tud v Slo.
[/quote]

Ja krasni ste res. Ti se obnašaš kot da nič ni, vsi se obnašate kot da nič ni.

Ja taki kot ste vi nam bodo nakopali spet popolno izolacijo in karanteno. Hvala že vnaprej!!!

Ja taki kot ste vi nam bodo nakopali spet popolno izolacijo in karanteno. Hvala že vnaprej!!!
[/quote]

Tudi jaz sem malo na ta način razmišljala. Ljudje ne razumejo, kako in kaj, se obnašajo sproščeno. Potem pa kar na enkrat spet visoka obolevnost. Je nekaj na tem, kar precej.
Zato ima precej ljudi pomisleke iti na HR.

Itak da gremo. Eden od otokov v Dalmaciji. Ze od novega leta imamo rezerviran apartma 15m stran od morja! Komaj cakamo:))
Bomo bolj na samem, glede okužbe s korono me ne skrbi. Kuhali si bomo kar sami. Pa ne bomo kaj dosti hodili v mesto in v guzvo.

Tako je prav, le ostanite doma! Bomo končno ostali sredi najvišje sezone uživali brez gneče in slovenceljske navlake.

PS. Folk, vi ste ubrisani! Resno. Upam, da boste vsi histeričarji pozimi zaprti po svojih domovih, da bomo enkrat za spremembo tudi smučali lahko doma kot ljudje. Saj bi rekla, da vam je korona požrla zdravo pamet, ampak tega dometa korona nima, ste bili že prej brez, pa vam je uspelo nekako skrivati…

[/quote]

Veš kaj, dost je blo “izolacije”, treba spet uživat.
Lej, objemamo se ne, roke sj razkužujemo in to je to. To ti je najbolj važn. Pa seveda da zravn tebe ni kdo bolan.

Točn to. Veš kolk je zdej luštn na plažah, sm pa tja kdo, placa cel kup, ma milina 😀

Veš kaj, dost je blo “izolacije”, treba spet uživat.
Lej, objemamo se ne, roke sj razkužujemo in to je to. To ti je najbolj važn. Pa seveda da zravn tebe ni kdo bolan.
[/quote]

Pisala si, da ste brez mask, druženje na polno, enako kot pred korono. Se takrat tudi niste objemali?Ste si takrat razkuževali roke? Kaj je sedaj res ? 😉
Kar neko brezvezno nakladanje.

Na Hrvasko takoj, ko.ta velika dobi spricevalo. V oredsezoni ze tako nikoli ni gnece, letos bo vse skupaj se boljse. Bone pa.avgusra v Sloveniji zapravimo, pocitnice, here we come 👍.

Pisala si, da ste brez mask, druženje na polno, enako kot pred korono. Se takrat tudi niste objemali?Ste si takrat razkuževali roke? Kaj je sedaj res ? 😉
Kar neko brezvezno nakladanje.
[/quote]

Zame je druženje tud brez objemanja, zate ne vem. Ne, za vsako malenkost si res ne razkužujem več rok. Ti cajti so mim. Si jih razkužm takrat ko je treba 😉 roke sm si umivala full tud pred korono, enako delam zdej. Razkužila uporablam zdej sam takrat ko se mi zdi potrebn.

Upam, da bo zdržalo še vsaj en mesec. Res se veselimo morja , kopanja.
Bo mirno, zelo malo turistov. Super.

Pa kaj res mislite, da ne bo turistov? A mislite, da so hrvati odprli turizem za vas 150 slovencev? Pa oni živijo od turizma. Počakte na 1. julij, ko se odprejo meje in letališča. Cel čas neka mantra, da ne bo turistov, v reali pa dve ure na meji čakaš.

Mi bomo ravno zadnjega junija nazaj. Fino.

Mi se v Dalmaciji vedno ustavimo v Makarski na kosilu in da dvignemo kljuc od apartmaja na otoku, pa potem naprej…
Predlani je bila groza od groze! Makarska je itak nabito polna, ampak dve leti nazaj, pazi(!!!) septembra!!!, vse nabito polno in ljudje so lezali en na drugem na plazi! Grozno!
Za lani pravijo ze sami domacini, da je bilo manj turistov, konec avgusta, se kar gneca, ampak bistveno bolje kot predlani, vsaj premikat se je dalo.

Ce bo letos pol manj ljudi zaradi korone in krize, bo top! Tam, kamor pa mi hodimo na otok, pa itak ni ljudi, par his je v celem zalivu, se zna zgodit, da bomo letos celo sami.

Manj jih bo, seveda. Malo več, kot jih je sedaj (sedaj je skoraj prazno), a ne bo niti 50% običajne zasedenosti. Če bo 50% , bodo lahko zadovljni. Kakor koli se vzame, Hrvaška le spada med dokaj okužene. Vsi vedo, da jih je precej več, kot objavljajo. Verjamem, da jim je hudo, saj je turizem pri njih ena od bolj donosnih panog.

Tocno tako. Ma kake zgodbe, da turizma kot je bil, ne bo vec. Bo, gneca poleti je neizogibna. Prav je tako, kdor pa misli doma ostati, pa tudi prav.
Kdaj se tirizem ustavi?
-ko ceno pobezlajo – ne bodo,
-ni prevoza oz.zasoljena cena – ne bo,
-storitev predraga – ne bo,
– nevarnost/varnost – (trenutno) ok, in je verjeti, da bo tako ostalo;

Letos ne bo takega turizma, kot je bil. To je sigurno. Bo pa . Naslednje leto, če ne bo 2. vala korone bi pa znalo biti že približno tako, kot je bilo prejšnja leta. Upajmo.

Ne. Nikoli ne gremo. Pri nas je res lepo. Mi na Debeli Rtič, hotel Arija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close