Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Greste letos na Hrvaško

Greste letos na Hrvaško

Imam kar nekaj pomislekov če bi letos šla na dopust na Hrvaško. Nekatere znanje pravijo da se ne grejo tja okužit da boje šle letos v Sloveniji kakšno je vaše mnenje.Boste šli na Hrvaško.

Jaz grem letos v Sloveniji bolj varno pa še bone zapravimo.

imam podobne pomisleke. Niti nočem koristiti nočitev (ne v Slo ne v Hr), ker ne zaupam, da bodo res razkuževali in par dni puščali nezasedene apartmaje/hotelske sobe. Konec koncev gre vsem za denar. Ne nazadnje mi tudi ni do tega, da bi vsak dan preverjala, ali Slo mogoče zapira mejo in bo treba na vrat na nos domov. Ne hvala. Bomo ostal doma, najverjetneje tudi teh butastih bonov ne bomo koristili (enaki pomisleki glede namestitev).

Seveda gremo na Hrvaško. Morje je za nas obvezno. Bonov najbrž sploh ne bomo izkoristili.

Zakaj pa ne. Jaz jo bom mahnil na Rab. Očitno ne bo gužve in bo prav lepo. Apartmaji so pa cca 30% cenejši kot običajno. Lahko se mi pridružiš.

Ne vem zakaj ne bi šli na Hrvaško na morje, saj imajo boljšo epeidemiološko sliko kot mi. Trenutno tudi turistov še ni preveč (večinoma Nemci in malo Italijanov), tako da je možnost prenosa okužbe še relativno majhna. Če greš v apartma v kak manjši kraj na Hrvaškem, je vsaj po mojem mnenju možnost okužbe trenutno še manjša, kot pa na slovenski obali ali v večjih mestih pri nas.

Ne vem zakaj ne bi šli na Hrvaško na morje, saj imajo boljšo epeidemiološko sliko kot mi. Trenutno tudi turistov še ni preveč (večinoma Nemci in malo Italijanov), tako da je možnost prenosa okužbe še relativno majhna. Če greš v apartma v kak manjši kraj na Hrvaškem, je vsaj po mojem mnenju možnost okužbe trenutno še manjša, kot pa na slovenski obali ali v večjih mestih pri nas.
[/quote]

Zaupaš njihovi epidemiološki sliki? Za turizem so jo mogoče malo “popravili”.
Gremo na vikend (Istra), če ne bo težav na meji. Če zahtevajo kake papirje, jemljejo tel. št., potem naj imajo svoje morje. Iz principa se tega ne grem. Da bi pa šla v hotel, se mi zdi zelo riskantno. Sigurno ne razkužujejo tako, kot je treba. Po otokih se sploh obnašajo, kot da je vse super.
Dokler ne bo tujcev (Italijanov npr.), bo možnost okužbe relativno majhna.

Isto jaz mislim, situacija se lahko spremeni v parih dnevih, mi bomo doma, ne bo konec sveta.

Mi verjetno v Italijo ali Španijo, saj dobimo tam za svoj denar precej več.

Italija Moja je ze splanirala pot in nasla kampe . Res pa da bova imela letos bolj relaksacijsko – kulinaricne pocitnice. Vecja mesta bova izpustila
Hrvati me ne prepricajo

Seveda, gremo. Po odprtju mej smo bili tam že trikrat po več dni, pa smo še vsi živi in zdravi. Zame je ni čez morsko klimo.
Na mejah ponekod komplicirajo, ampak ne povsod in ne vsi. Turistov za zdaj skorajda ni. Ne vem pa, kako je v kampih.

Na kateri meji (kateri prehod) komplicirajo? Kaj komplicirajo? Ne bi hodili nekam, kjer me že pri vstopu “hecajo”. Prosim, napiši kaj več. Kako je konkretno dol? Maske, razkuževanje?

Ne vem še. Bomo videli kakšno bo stanje okoli dopusta. Če ne bomo šli, tudi ne bo konec sveta.
Glede bonov pa tudi še nismo prepričani kam in kako. Če sploh kam.

Grem na Hrvaško. Kar se tiče njihove epidemiološke slike, na njo se ne zanašam. Prepričan sem, da je slabša kot jo prezentirajo. Na tehtnici je gospodarstvo, uničenje te turistične sezone lahko pomeni uničenje še naslednjo sezono ali celo dve sezoni.
Tako, da se zanašam samo na lastne ukrepe in pravila. Higiena, razkuževanje, maska, čim manj v notranjih prostorih, čim manj med ljudi itd. Tveganje vedno obstaja.
Cene ponekod držijo kot da so sredi sezone čeprav je stanje kot da je november. Očitno niso sposobni dojeti realnosti. Ponekod so šle že cene dol 30-40% za namestitve. Samo zmenit se moraš s tistimi, ki so dojeli realnost.
Nekateri bodo dojeli šele konec sezone kaj pomeni rentna ekonomija.

Če bo vse po sreči julija.

K uradnim ocenam epidemiološkega stanja je treba dodati nekih 30%. Če ne bo slabše, gremo letos konec junija na vikend od staršev. Se bomo držali bolj zase ( imamo majhen vrt), kopali bolj na samem. Po gostilnah ne bomo hodili, v trgovino pa z masko in razkužilom.

Na kateri meji (kateri prehod) komplicirajo? Kaj komplicirajo? Ne bi hodili nekam, kjer me že pri vstopu “hecajo”. Prosim, napiši kaj več. Kako je konkretno dol? Maske, razkuževanje?
[/quote]
Nikogar ne “hecajo”, ampak tako kot vedno: nekateri pregledujejo osebne dokumente celo po dvakrat in na meji, kjer je več prometa, lahko zaradi tega hitro nastane kolona. Ena taka je na primer na Jelšanah. Drugače pa pred odhodom vpišeš podatke v njihovo aplikacijo (to je hitro), pa te ničesar na meji ne sprašujejo. Dol ni bilo treba nositi mask. Nihče ti ne brani, nujno pa ni. Pred trgovinami imajo načeloma razkužilo za roke, to je vse. Večina turističnih objektov, hotelov, apartmajev, je bilo še zaprtih. V glavnem je precej prazno, kar je meni super. Samo lokali, ki so jih blagovolili odpreti, so ob lepih vikendih polni. Od “turistov” so bolj ali manj samo Slovenci.

Nikogar ne “hecajo”, ampak tako kot vedno: nekateri pregledujejo osebne dokumente celo po dvakrat in na meji, kjer je več prometa, lahko zaradi tega hitro nastane kolona. Ena taka je na primer na Jelšanah. Drugače pa pred odhodom vpišeš podatke v njihovo aplikacijo (to je hitro), pa te ničesar na meji ne sprašujejo. Dol ni bilo treba nositi mask. Nihče ti ne brani, nujno pa ni. Pred trgovinami imajo načeloma razkužilo za roke, to je vse. Večina turističnih objektov, hotelov, apartmajev, je bilo še zaprtih. V glavnem je precej prazno, kar je meni super. Samo lokali, ki so jih blagovolili odpreti, so ob lepih vikendih polni. Od “turistov” so bolj ali manj samo Slovenci.
[/quote]

Še jaz vprašam. Moraš imeti aplikacijo s seboj, papir mislim? To se na meji pokaže? Sem čisto nova v tem raziskovanju, zato niti ne vem, kje se dobi ta aplikacija.

Še jaz vprašam. Moraš imeti aplikacijo s seboj, papir mislim? To se na meji pokaže? Sem čisto nova v tem raziskovanju, zato niti ne vem, kje se dobi ta aplikacija.
[/quote]
Ne, nobenega papirja ne potrebuješ. Pokažeš samo osebne izkaznice ali potne liste. Aplikacija je na entercroatia.mup.hr, ampak ne vem, ali to sploh kaj gledajo.

Vsak malo drugače reče. Sliši se, da brez aplikacije ne moreš čez mejo. Nekateri pravijo, da pogledajo le osebno. Dokler ne bo točno jasno, kako in kaj, ne vem ?
Tudi situacija brez mask, varnostne razdalje ( nihče tega ne upošteva) ni ravno vspodbudna.
Na trajektih baje ne smeš iz avta ( zelo navarno), v trgovinah si brez maske, nihče ne upošteva razdalje. Vse je nekaj na približno.

Moja destinacija.
[img]https://lh3.googleusercontent.com/proxy/GZO1ZjY62fYZiis4n6iqaVTI5UAAIXwxJ_NBmdo180SPJVFwHTM93zm2izkjm5WhYhPD77B_a7rpAyaGkbdt3Z9agfGuA0lr02xI0qxWbTf8KUy6wGd0fUAChwU47YN10ev__iG_nGyD7A3Ba_eezwnPSg[/img]

Enako kot tukaj, torej kje je problem:)

Verjetno bo tudi nekaj tega vmes. Malo tu – malo tam – in malo kje drugje.

Ja, bova šla, proti Dalmaciji, pa tudi še kam drugam v tujino. Držim pesti, da bo vse ok.

Čez mejo greš lahko v vsakem primeru. Dokler je še malo prometa, bodo gledali osebne. Če bo gneča, bodo pa spet najbrž bolj mahali. Predvidevam. Tudi če je gneča, ni treba, da greš ravno ob taki uri in na točno tisti mejni prehod, ki je najbolj prometen. Greš malo pozneje ali na sosednji prehod, pa je. Kaj pa ni jasno? Tudi prej so ti lahko rekli, da odpri prtljažnik in te pobarali, kam greš.
Pri maskah je zdaj isto kot pri nas, pa glede varnostne razdalje tudi. Na trajektih na kratkih linijah si bil tudi že do zdaj ponavadi kar v avtu, za na daljše proge pa ne moreš biti v avtu, nikakor ne, ker hrvaški predpotopni trajekti nimajo takega prezračevanja in hlajenja, da bi bilo to sploh mogoče. Saloni so na trajektih tudi ponavadi tako umazani, da je boljše biti zunaj na krovu. Sigurno bo letos manj gneče, kar mi je nadvse všeč. Je pa letos zelo čudno vreme. Ponavadi je bilo junija že topleje in manj deževno. Morje pa je že za kopat 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close