Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika gresovi knedli

gresovi knedli

……….za v juho……….. so vedno takooooo trdi, čeprav jih dolgo kuham in so majhni.

Kaj delam narobe?????????

Ne moreš zgrešiti:
50g masla
100g zdroba
1 jajce
malo soli
Maslo zmešaš z mikserjem primešaš jajce in še miksaš, da pride gosta zmes. Nato dodaš zdrob in ga zmiksaš v zmes. Zmes pusti da se zdrob prepoji kakšnih 10 min. in jih nato z žličko zakuhaš v juho.
Dober tek in lep pozdrav!

Veš zakaj so trdi? Zato, ker daš preveč gresa. Jaz zmešam malo maščobe, eno jajce in dodam gres. Ampak dodam ga toliko, da je še tekoče. Potem pa pustim stati ene 10 minut, da se gres napoji.

Iz beljaka naredi sneg, ter vsekakor pocakaj vsaj 10 minut.

Gresu dodaj malo, res malo-noževo konico pecilnega praška in zmešaj z jajčkom, malo počakaj, da se zgosti in jih zakuhaj v vrelo juho.
Preizkušeno!

Res so dobri…

2jajca mocno razzvrkljaj,
dodaj malo olja
intoliko gresa,
da je zmes se mehka.
Pusti, da se napoji,
s kavno zlico oblikuj zlicnike
in jih 10 minut kuhaj v vreli juhi.
Potem jih pusti v vroci juhi se malo stati
in nato dober tek.

Zelo rahli so, če daš eno žlico domače svinjske masti, eno jajce in toliko zdroba, da je masa še mehka. Obvezno mora počivat. Če pa masti ne uporabljaš, boš morala z oljem, ampak men z oljem ne ratajo. Ne vem za kaj. Ampak vsake toliko se pregrešim in uporabim mast, ker mi mami da res tako dobro domačo. Pa ocvirke. Mnjam in ne me sedaj zbombandirat. Knedle, lahko skuhaš tudi posebej v slani vodi, tako potem nekaj maščobe ostane v tej vodi, kuhane predevaš v juho. Pa še juhe ti ne popijejo. LP

Jaz jih delam brez maščobein so čisto ta pravi.Uporabim samo jajce in toliko gresa, da ni pregosta masa , tudi počivati ne pustim . Probaj boš videla.
Veliko sreče ti želim pri kuhanju!
Lep pozdrav

Meta

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close