Najdi forum

Kako se naredi gres? Hvala

GRES pravimo mi pšeničnemu zdrbobu, kaj pa vi ?

Hej,na veliko nacinov,od kuhanega na mleku do se in se …
Povej natancneje,kaj si konkretno mislila.Dobila bos odgovor.Lp Babi

Gres (gris, po slovensko pa pšenični zdrob) naredijo tako, da pšenico zmeljejo bolj na grobo, kot bi jo sicer za moko.

Joj, jaz sem pa mislila na jedi spsenicnim zdrobom.kako neumna sem izpadla. Lp Babi

ha,ha,…oprosti,monja !! verjetno si mislila na gres na mleku- ali mlecni gres!? .. tukaj ti pa nikakor ne morem pomagati! pa pri mlecnem rizu tudi ne!! to je /sta/ edina stvar,ki je ne bi pokusila!!! skuhas v mleku..pa malo soli…pa cakas in “prooobas”, ce je ze!? nakaj takega!? najhuje je pomiti tisto posodo!!! se ti bo kak ljubitelj javil!? lp petra

če si mislila mlečni gres, ga jaz naredim takole:
pristavim pol mleka, pol vode, solim. TAKOJ, se pravi ko je tekočina še mrzla, vsujem noter gres (razmerje tekočina : gres = 4 : 1 približno). mešam. ko zavre, zmanjšam ogenj in še vedno mešam. zadeva se prične gostiti, med mešanjem dodajam vodo. pustim, da se spet zgosti (stalno mešam!) in po kakih 5 minutah je kuhano. odstavim in dodam toliko mrzlega mleka, da je primerno gosto (ali redko, kakor komu paše). sladkam. punce dajo gor še čokolado.

dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close