gres
ha,ha,…oprosti,monja !! verjetno si mislila na gres na mleku- ali mlecni gres!? .. tukaj ti pa nikakor ne morem pomagati! pa pri mlecnem rizu tudi ne!! to je /sta/ edina stvar,ki je ne bi pokusila!!! skuhas v mleku..pa malo soli…pa cakas in “prooobas”, ce je ze!? nakaj takega!? najhuje je pomiti tisto posodo!!! se ti bo kak ljubitelj javil!? lp petra
če si mislila mlečni gres, ga jaz naredim takole:
pristavim pol mleka, pol vode, solim. TAKOJ, se pravi ko je tekočina še mrzla, vsujem noter gres (razmerje tekočina : gres = 4 : 1 približno). mešam. ko zavre, zmanjšam ogenj in še vedno mešam. zadeva se prične gostiti, med mešanjem dodajam vodo. pustim, da se spet zgosti (stalno mešam!) in po kakih 5 minutah je kuhano. odstavim in dodam toliko mrzlega mleka, da je primerno gosto (ali redko, kakor komu paše). sladkam. punce dajo gor še čokolado.
dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.