Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Grenak ohrovt

Grenak ohrovt

Pred dnevi sem skuhala ohrovt na indijski način – priprava je bila po občutku v stilu, kot se pripravlja indijsko hrano. Med začimbami je bil ingver, gara masala, kurkuma in še druge, ki se jih trenutno ne spomnim. Vse začimbe sem že uporabljala na podoben način, le z drugo zelenjavo. Nad rezultatom, kuhanim ohrovtom sem bila razočarana, ker je bil grenak. Zanima me, ali je lahko ohrovt, posebej zunanji, starejši zeleni listi, sam po sebi grenak in je bil zato končni izdelek grenak. Ali je lahko grenak ohrovt posledica kombinacije ohrovta s kakšno začimbo?

Sicer za glavnati ohrovt ne vem, vem pa, da kuhan brstični ohrovt včasih tudi malo pogreni. Zakaj tako pa ne vem, bo verjetno vedela kakšna “vrtičkarica” :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni je mama rekla, če kupim svežega, da ga naj pred uporabo zmrznem, ker bo drugače grenak. Do sedaj sem ga vedno tako uporabljala in ni bil še nikoli grenak.

brsticni ohrovt se tudi meni zdi vedno grenak. to me na momente celo moti. dobra ideja z zmrzovanjem! glavnati ohrovt se mi pa ne zdi grenak. mogoce je res kriva katera od zacimb!? mogoce je bilo prevec ingverja!? samo ugibam. lp petra

Ponavadi je grenek stržen notri. Lahko je ohrovt bolj star in je zato bil grenek. LP Silvia

Pri nas doma ohrovt vedno tako dolgo pustimo na njivi, da dobro pomrzne. Potem ni nikoli grenak. Dodaten grenak okus je po moje dodala še kurkuma – ki hitro pogreni jedi če jo dodaš preveč.

LP Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close