Najdi forum

greenhorn

Verjetno boste rekli, spet en “zelenec” teži, ampak enkrat morm zaèet a ne .

V kratkem bi se želel odpraviti na Tajsko za 3-4 tedne (pravijo da dobra odloèitev èe si zaèetnik v medcelinskih popotovanjih). Pa me zanimajo doloèene stvari, na katere upam, da bom tu dobil kakšen odgovor.

– Kolko prej si rezervirate karte? Ali se splača čakat na last minute karte? Hec je v tem ker zarad službe ne morem preveč daljnoročno planirat…v naslednjih dveh mesecih pa bi si lahk privoščil daljši izostanek, sam me mal skrbi da bom ostal brez karte oz jo bom preplačal…

– Ali sploh izbiram pravi èas za popotovanje (k se klime tiče je trenutn baje najboljš…..sam mal me skrbi gužva okol novega leta…)?

– Kolko je potrebno oz ni potrebno vleèt s sabo (koliko literske nahrbtnike imate)?

– Kako je s Tajsko birokracijo(pridobitvijo viz), èe bi se mi sluèajno še zahotelo mal pokukat v Laos al pa Kambodžo.

– Če je še kaj zeloooo pomembnega na kaj morm pazit me tud lahk opozorite…

tk to bi bilo to….najlepša hvala za vse odgovore…

lp bosko

ps. a gre kdo v isto smer v približno istem èasu…..?

Karte se zmeraj splača prej rezervirati. Za kamorkoli. Sicer si si pa že sam odgovoril, če ne moreš izbirati časa, jih boš pač preplačal. Okoli novega leta pa sploh. Tako je s temi stvarmi, čas je denar.
S seboj nesi samo tri pare nogavic in troje gate. Ene imaš na sebi, druge sušiš, tretje so pa v rezervi. Vse nosiš sam na lastnem hrbtu… torej čim manj litrov, predvsem pa kilogramov. Raje vzemi več filmov, če si fotograf.
V samo 3 do 4 tednih Tajske boš bolj malo kukal v Laos in Kambodžo. Ali pa res samo kukal, odvisno kako natančno ali površno si si zamislil to potovanje.
Pa za cepljenja in tablete proti malariji in aidsu se pravočasno pobrigaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close