Gre kdo v toplejše kraje za zimske počitnice?
Nesposobna? Zapečkarska? Oboje najbrž in še kaj.
Z možem sva pred leti bila v Egiptu. To je vse od potovanj. Vmes otroci in dopusti Hrvaška, toplice, smučanje. Klasika. Se sedaj pogovarjamo,ko sta punci že malo večji (6 in 9 let) da bi šli kam z letalom. Kanarski, Kreta, Sicilija… Kaj pač v tem stilu. Se obrnem na par agencij. Odziv hiter. Nobenih organiziranih zadev, razen Egipta.
Zdaj se pa znajdi v bookingu ali ne vem kje. Na prvo žogo kar pogledam privlačno. Letalske karte, hmmm se ne znajdem kaj dosti. Skratka vrgla puško v koruzo. Morda kakšna družina, ki ima kaj izkušenj oz. bi se pridružila… Počitnice od 24.2 dalje.
Za kaksno ugodno varianto si pozna, drugace pa se da kake 3 mesece prej dobiti ful ugodno.
Midva imava ze studente in hodiva februarja v Kvarner, ce imava pa vec dopusta, pa v Dalmacijo. Ponudba je sicer bolj svoh, a ni tako velike razlike v klimi. Meni sicer topli kraji ful pasejo, a ko se vrnem nazaj v mraz, vec kot mesec ne pridem k sebi, me se bolj zebe kot prej, tako da smo s tem nehali.
Vse to kar nastevas, ni ravno za soncenje in kopanje, v zimskem casu moras it v trope..karibi, sri lanka, mauritius, bali..Izjema mogoce kanarski, ki imajo celo leto podobno klimo, je pa ta cas voda izredno mrzla- atlantik..je treba it vsaj maja. Vsaj Mi imamo take izkusnje.
Drugo je egipt, tunizija itd..tja pa itak verjetno ne bi vec sli, vsaj jaz ne.
Vzhodna obala USA. Splanirano, plačano in kupljeno že pred 6imi meseci. Vse v lastni režiji.
Karte kupljene direkt preko prevoznika, takoj ko so dali ven posebne ponudbe .Na današnji dan so karte že cca 40% višja cena, ker je letalo že skoraj polno.
Rent -A Car, lojalnostni program pri Hertzu: takrat cena za 8 dnevni najem cca 300 usd, če bi danes, je 750 usd…..
Hoteli 4in 5 * -tudi že vse prepaid s cancellation policy – na današnji dan cene med 40-70% višje od plačanih – različno od nočitve plačane z lojalnostnimi točkami, v povprečju nekje 75uds/noč za 4 8 večinoma izbrani sami novi hoteli, odprti ali prenovljeni pred cca 3 meseci – vedno tako izberem)do najdražje 180 usd/noč ( v sobi lahko spijo 4 odrasle osebe). Zajtrk zastonj – lojalnostni program verige.
Destinacije, ki jih naštevaš, v tem letnem času pač niso “topli kraji”.
Boš morala iskati kje drugje, recimo Maldivi, Sejšeli, Cookovi otoki ipd, ampak dvomim, da imaš dovolj denarja za te zadeve, glede na to, kaj si si ogledovala…..
[/quote]
Poglej na last minute ali odklop-u za karte+hotel. Odhodi iz Avstrije so cisto ok, celo ceneje kot bi bili iz Slo. Srecno!
Ne stekam od kje toliko volje in energije. Meni se ne bi zdelo vredno truda. Boh vam pozegni.
[/quote]
Lepo, da na koncu vseeno privoščiš, pa čeprav očitno z zavistnim srcem in tlačenjem boga posredi, ki nima nič zraven.
Nekateri so sposobni sami rezervirat vse svoje počitnice in jim je to početje v zabavo in veselje, da so sami sposobni vse, da ne rabijo neke agencije, storitev posrednika, ki jo še dodatno plačajo.
Ker so verjetno uspešni in sposobni tudi drugače in to znajo spotoma. Na to vejretno nisi niti pomislila. Glavno, da se “sarkastično pod krinko” šimfa po slovenceljsko, ker misliš, da je tako ali tako anonimno na forumu, a ne ?
Imam obcutek, da tudi zato, da se bo lahko podrobno hvalila naokrog. Zdaj na nas vadi 🙂
[/quote]
U matr, a nekateri hodite na dopust, da se hvalite? Jaz hodim zato, da sem čimdlje od takih kot si ti in ki tako razmišljajo. Če pa nekdo gre na dopust “čez lužo”, se bo hvalil na vse pretege.
Men dol visi za hvaljenje, ko pridem nazaj, nimam teh potreb. Sem prepogosto naokoli, se mi niti ne da hvalit.
U matr, a nekateri hodite na dopust, da se hvalite? Jaz hodim zato, da sem čimdlje od takih kot si ti in ki tako razmišljajo. Če pa nekdo gre na dopust “čez lužo”, se bo hvalil na vse pretege.
Men dol visi za hvaljenje, ko pridem nazaj, nimam teh potreb. Sem prepogosto naokoli, se mi niti ne da hvalit.
[/quote]
popravek:
Jaz hodim zato, da sem čimdlje od takih kot si ti in ki tako razmišljajo, da če pa nekdo gre na dopust “čez lužo”, se bo potem hvalil na vse pretege.
[/quote]
Ne razumeš – ne moreš v tujino, sploh pa čez lužo, ne da bi se hvalil. Ker ko te ljudje vprašajo, kje si bil, kam si šel in ti iskreno poveš – je to hvaljenje. Ko prideš nazaj in te vprašajo, kako je bilo – je to spet hvaljenje. V očeh lisice, ki gleda kislo grozdje je vse, česar si ne more privoščit – hvaljenje. Sploh pa na tem forumu.
Ne razumeš – ne moreš v tujino, sploh pa čez lužo, ne da bi se hvalil. Ker ko te ljudje vprašajo, kje si bil, kam si šel in ti iskreno poveš – je to hvaljenje. Ko prideš nazaj in te vprašajo, kako je bilo – je to spet hvaljenje. V očeh lisice, ki gleda kislo grozdje je vse, česar si ne more privoščit – hvaljenje. Sploh pa na tem forumu.
[/quote]
….za nekoga, ki gre 1x na 10 let, once in a life time, že morda. Za tiste, ki so tam 2x letno, pa ne.
[/quote]
😉
Forum je zaprt za komentiranje.