Grdi raček v laboda – novi odzivi
Imamo pa tudi razne sončke, ki so jim starši nudili vse v materialnem smislu, dobili so vse kar so si sprdnili, od staršev so se naučili, da so pomembne znamke, tako, da so to tudi v šolo prinesli. Saj poznamo to,da morajo biti cunjice te in te znamke pa barvice pa torbica in tako naprej… in seveda otrček je biser, učitelj ga ima na piki, on je ja brihten. Včasih se zgodi, da se drugi otroci lepijo na takega malega diktatorja, ki je popoln in sploh in super in seveda največji frajer. Včasih se pa zgodi, da gre ta mali dikator tako daleč, da se tudi otroci odvrnejo od njega in ga preprosto ne marajo, ker je preveč samovšečen in ker ima vedno prav in potem potone…
Pajade! Sive miške in grdi rački pa postanejo poštenjaki, pridni delavci in zgled drugim…..
Edino kar je po moje res, da je odvisno od vsakega posameznika in možnosti ter priložnosti, ki jih ima ta človek v življenju. Vse ostalo je napeljevanje vode na svoj mlin. 🙂
Japkica, poznamo še kaj drugega kot sive miške in grde račke ter razvajene sončke.
Dejstvo je, da tisti razvajeni sončki, ki so bili največji frajerčki v šoli, postanejo potem večinoma ali propadleži ali pa samovšečeni odrasli. Tu in tam se komu posveti, da ni središče vesolja.
Ja, na eni strani so grdi rački in sive miške, na drugi razvajen sončki, amapk spregledala si pa bistvo, večina je pa nekje vmes.
In kaj te pravzaprav boli, da od povprečja ljudje pač iztopajo navzdol ali nazgor? Kam bi pa prišli, če bi vsi v isti čredi rinili?! 🙂
Pa na možnosti in priložnosti ima preteklost še vedno delni vpliv.[/quote]
Saj možnosti in priložnosti so tudi soustvarjale našo preteklost.
Temu sploh ne oporekam, le dejstvo je, da tudi marsikater raček ni kaj prida in lahko postane tudi skorumpiran politik ali tajkun. 🙂
ps; pravzaprav samo ne maram posploševanja.
Nisem mislila, da so zdaj vsi rački ok, pravzaprav jih je več takih, ki niso. Saj poznamo starši, ki ne skrbijo za otroke tako kot bi bilo potrebno, otroci v šoli problematični tako ali tako drugače. Šolo mogoče spacajo skupaj ali pa tudi ne, službe ne dobijo, imajo pa otroke. In to ponavadi več otrok, ki se spet navadijo na to,da ni potrebno hodit v šolo, da ni potrebno delat, da je alkohol zakon in tako naprej… kar veliko je takih situacij. Tako, da je po mojem bolj malo račkov, ki se prelevijo v labode. Tisti, ki se, morajo biti res močni v sebi, da izstopijo iz začaranega kroga. Verjetno pa bi še marsikdo uspel v življenju, če bi imel nekje neko oporo, če je že doma ni imel.
Hočem povedat, da razvajeni sončki večinoma zabredejo in tisti ubogi rački tudi.
Še več, večinoma se izkaže, da je bil tisti ta največji frajer ali iz družine, kjer so ga imeli za center vesolja ali pa ravno obratno iz disfunkcionalne družien.
Možno je tudi, da recimo Hilda ali pa Zidar, da sta nekadanja grda račka, ki so ju zasmehovali, ki sta bila ponižana… pa sta se odločila, da bosta pokazala kaj sta, da zmoreta in stvar je šla v drugo skrajnost. Postala sta še bolj podla kot njuni mučitelji. Lahko pa, da sta imela polno rit vsega, bila center vesolja, pa sta postala kar sta.
Vsekakor pa se poštenosti nista naučila ne kot otroka in ne kot odrasli osebi.
Temu sploh ne oporekam, le dejstvo je, da tudi marsikater raček ni kaj prida in lahko postane tudi skorumpiran politik ali tajkun. 🙂
ps; pravzaprav samo ne maram posploševanja.[/quote]
Ja, od staršev so se naučili…… Ne razumeš ,a ne?
Starši so jim v otroštvu nudili občutek večvrednosti v družini in kot otroci, kasneje odrasli iščejo ta občutek v družbi zato rabijo vse tiste znamke, zato so kot otroci nujno! rabili nove stvari, da so si z njimi kupovali pozornost pri vrstnikih in vrstniki, ki so oboževali te “frajerčke” so bili deležni podobne pozornosti pri svojih starših le, da njihovi tastari niso bili sposobni kupit vsega, občutek večvrednosti, oboževanosti so jim pa vseeno privzgojili…..
Labodka,
šla sem čez isto kot ti.
Posmehovanje, ponižanje, jebanje v glavo itd…
Prekinila vse stike z njimi, totalno vse. 6 let kasneje me je človek, za katerim sem se metala, prosil za zmenek. Nisem šla. Če prej nisem bila dobra, tudi sedaj nisem.
Njegov najboljši prijatelj, me je po 6 letih jebal v glavo na enak način kot prej. Oprosti, nisem na svetu, da bi me ti v glavo..
Vseh teh ljudi sem se znebila, čeprav se je eden celo opravičil, ampak ne. Na svidenje. Naučila sem se imeti rada.
Vseh ljudi, ki so mi kakršno koli krivico naredili, hvala lepa in na svidenje. Enkrat popustim, naslednjič na svidenje.
Pojdi na pijačo z njim, pa boš potem videla. Jaz sem šla naprej. Brez njih.
Mah… dej ne seri. Kakšno sovraštvo neki? To se samo tebi zdi, ker si preobčutljiva :)))[/quote]
Aja, temu se reče preobčutljivost:)). Mislim, da nisem, samo povem kako sem začutila besede nekoga, ki si že za nick izbere…
Ljudi se ne znebiš, lahko se umakneš oz. distanciraš. Za j… v glavo niso vedno samo drugi krivi. Imeti prvo sebe rad ne pomeni, da ljudi kenslaš, ker nisi sposoben krotiti svoje jeze v sebi, dojeti da smo si različni. Šele ko se imaš zares rad, svet dojemaš v popolnoma drugačni sferi, gledaš naprej in ne nosiš zamer iz preteklosti. Včasih je moč v tem, da si daš drugo priložnost in s tem posredno tudi drugim.
Forum je zaprt za komentiranje.