Grdi raček v laboda – novi odzivi
Je razlika ali mi ženska le ni zanimiva ali pa se iz nje posmehujem. To je bistvena razlika, ki odraža moj značaj.[/quote]
Jah ne vem no, jaz v resničnem življenju vidim tudi debele poročene oziroma vezane ženske. Tako da gladko lahko verjameš moškim, da se na splošno zanimajo tudi za debele ženske. Samo seveda ne vsi.
Tako kot se vsi moški tudi ne zanimajo za vse suhe ženske. In vseh moških ne mamijo izključno in vse blond ženske. Tudi ne moremo trditi, da vsi moški iščejo samo ženske z velikim oprsjem – in da so posledično vse ženske z velikim oprsjem srečno vezane in imajo princa svojih sanj. Ne, ni tako enostavno.
Dejansko mi ni jasno. V 1. postu pišeš, kako naj se obnašaš do ljudi, ki so te v preteklosti zaničevali, sedaj pa so vsi medeni. Iz tega gre sklepat, da ti njihovo vedenje v preteklosti ni bilo všeč. Potem pa nas vseskozi skušaš prepričat, da so imeli prav, ko so se zgražali in te zavračali, saj takšna, kakršna si bila takrat (debela siva miška) nisi bila vredna ljubezni in sprejemanja.
Suma sumarum si pristala na ISTI točki kot ti ljudje v preteklosti, obsojaš ljudi, ki so takšni kot si bila ti v preteklosti. Ambivalenten odnos.
Zakaj ti ne bi verjeli?
Krila imam, ker jih rada nosim. Če se pa na katerem področju ne ravnam po čredi, je pa to dejansko oblačenje. Nosim tisto, kar je všeč meni, in ne tisto, kar je moderno. Včasih celo sovpada, ampak prav pogosto pa ne (balerinke in špičake sem recimo gladko spustila, ne hvala).
Pred leti sem imela fanta, ki so mu bili všeč dolgi lasje. Ko sem se precej postrigla (vendar ne na kratko), je začel nekaj stokati. Naslednji dan sem šla k frizerju in se iz inata postrigla na par cm. Dokler sem v čistih in kolikor toliko ohranjenih oblačilih, pa čista in dišeča (torej, da ne zaudarjam na par metrov), mi ne bo nihče govoril, kako naj se oblačim in rihtam.
Zdaj se pa zberi in nehaj otročje cepetat. Bolj ti pišemo, kaj je zares pomembno in da tudi debele ženske najdejo partnerje, bolj pišeš, da obsojamo debele ženske. WTF
Sama si napisala, zakaj si shujšala. Lepo si opisala, kako si zdaj ko si shujšala in se začela ličit in oblačit femme, bolj zaželjena pri moških. Seveda se bolje počutiš ko si lažja za 30 kil, še vedno pa ni good, da si se prej dobesedno zaničevala. In še zdaj pišeš o tem, da tudi tebi niso všeč vsi moški (navajaš iste razloge, kot so jih navajali tvoji “sovražniki” v preteklosti).
Kaj bi sploh rada povedala?
Meni so tudi bolj všeč moške majice kot oprijete ženske, ker so bolj udobne, pa so v službi zgroženi, če kaj takega oblečem.
Meni so tudi športni copati bolj všeč kot čevlji pa jih ne morem imet za službo, čeprav so tako fajn udobni. No vsaj v petke se ne spravim, čeprav to vse občasno nosijo.
Zakaj ti ne bi verjeli?
Krila imam, ker jih rada nosim. Če se pa na katerem področju ne ravnam po čredi, je pa to dejansko oblačenje. Nosim tisto, kar je všeč meni, in ne tisto, kar je moderno. Včasih celo sovpada, ampak prav pogosto pa ne (balerinke in špičake sem recimo gladko spustila, ne hvala).
Pred leti sem imela fanta, ki so mu bili všeč dolgi lasje. Ko sem se precej postrigla (vendar ne na kratko), je začel nekaj stokati. Naslednji dan sem šla k frizerju in se iz inata postrigla na par cm. Dokler sem v čistih in kolikor toliko ohranjenih oblačilih, pa čista in dišeča (torej, da ne zaudarjam na par metrov), mi ne bo nihče govoril, kako naj se oblačim in rihtam.[/quote]
Odkrito povedano pojma nimam KAJ BI TI rada povedala.
Bolj jasno vprašaj kaj ti ni jasno?
Zdaj se pa zberi in nehaj otročje cepetat. Bolj ti pišemo, kaj je zares pomembno in da tudi debele ženske najdejo partnerje, bolj pišeš, da obsojamo debele ženske. WTF
Sama si napisala, zakaj si shujšala. Lepo si opisala, kako si zdaj ko si shujšala in se začela ličit in oblačit femme, bolj zaželjena pri moških. Seveda se bolje počutiš ko si lažja za 30 kil, še vedno pa ni good, da si se prej dobesedno zaničevala. In še zdaj pišeš o tem, da tudi tebi niso všeč vsi moški (navajaš iste razloge, kot so jih navajali tvoji “sovražniki” v preteklosti).
Kaj bi sploh rada povedala?[/quote]
Dejansko mislim, da si ostala na isti razvojni stopnji kot pred leti, ko si bila še grda račka.
Tvoje pisanje kaže močno ambivalentnost, dvojnost, kot da se v tebi bije notranji konflikt, v katerem na eni točki obsojaš folk, ki te je zavračal, po drugi strani pa jim aplavdiraš in si obenem creepy srečna, ker si se končno znašla na “oni drugi strani”, ko si lahko privoščiš obsojanje drugačnih.
Kaj je torej namen tvoje teme?
Jaz ti verjamem.
Odvečna teža je veliko breme. Tako fizično, kot psihično.[/quote][/quote]
To je res, ker imam tudi sam bolj malo kil. 🙂
Če se na vsak način želiš zbližati s tistimi, ki so se ti včasih posmehovali, se pač zbližaj.
Nihče ne pravi, da ne smeš. Vsak le podaja svoje mnenje.
Rad bi povedal le to, da bodi pozorna na to, da se s tvojo zunanjo preobrazbo, ni zgodila notranja preobrazba. Ne pri tebi in ne pri drugih.
Notranja preobrazba je dolgotrajnejša in se dogaja skozi odnose, ne pa sama od sebe.
Robi, oseba, ki ima 30kg preveč, jih ima verjento zaradi tega, ker se ne ceni, ker ne živi zdravo, ker ne miga, ker baše vse vase.
Oseba, ki ji osebe shujšat, je očitno morala vse to spremenit. Sploh glede na to, da to nisem storila z dieto, ampak s spremebo življenja.
Torej očitno se je spremenilo marsikaj. Če ne spremeniš v glavi, kg ne gredo dol.
[/quote]
To je res, ker imam tudi sam bolj malo kil. 🙂
Če se na vsak način želiš zbližati s tistimi, ki so se ti včasih posmehovali, se pač zbližaj.
Nihče ne pravi, da ne smeš. Vsak le podaja svoje mnenje.
Rad bi povedal le to, da bodi pozorna na to, da se s tvojo zunanjo preobrazbo, ni zgodila notranja preobrazba. Ne pri tebi in ne pri drugih.
Notranja preobrazba je dolgotrajnejša in se dogaja skozi odnose, ne pa sama od sebe.[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.