Grd prhljaj
Pozdravljeni!
Že mekaj časa (od poroda naprej pa je zadeva kritična)imam grd prhljaj, ki mi povzroča tudi zelo boleče lasišče-ker me srbi se popraskam tudi do krvi.
Sedaj uporabljam kak mesec Afroditin šampon proti prhljaju (Head and shouldrs ni bil več kos) in zdi se da bo morda res kaj boljše.
Pa vseeno, kaj svetujete-kakšno prehrano, kakšen preparat, kaj???
Hvala.
Lp, Marjana
Predno se lotimo kakršnegakoli zdravljenja, je potrebno vedeti vzrok, da bi bila kurativa uspešna. menim, da to ni več moje področje in, da se lahko obrnete na dermatologa, ki vam bo svetoval bolj natančno.
Lahko vam samo svetujem, profesionalne frizerske šampone, ki so bistveno boljši od drogerijskih. Naprimer od Welle, linija Sp ali linija Kerastase.
lp alenka
Pozdravljena,
tudi jaz se ubadam s prhljajem in sem preizkusila že celo vrsto šamponov, med drugim tudi profesionalne frizerske šampone (ki niso ravno poceni!), ampak zaenkrat mi pomaga samo Head and shouldrs – MENTOL. Napisala si, da si Head and shoulders že uporabljala, samo jih je več vrst, izbrati moraš mentolovega. Meni je pomagal in sem zadovoljna z njim. Preizkusi.
Tudi moj mož je imel močen prhljaj.
Nekdo mu je svetoval Amway-ev šampon Protique (vem spet Amway) proti prhljajo.
Opozorili so ga, naj šampon uporablja samo na vsaki dve pranji, ker ta šampon dvogne odstopljeno povrhnjico in jo očisti iz lasišča. Če bi ga uporabljal redno, potem prhljaja ne bi odpravil, ker bi si s šamponom ob vsakem pranju, spet “dvignil povrhnjico” in s tem naredil začaran krog. Prhljaja se ne bi nikoli znebil.
Po 14 dneh, prhljaja ni bilo več.
Morda so pa šamponi (katerikoli) premočni in tako niso primerni za vsako lasišče.
Moj nasvet: Poskusite s šamponom proti prhljaju samo vsako drugo ali tretje pranje, pa boste videle.
Nataša
Forum je zaprt za komentiranje.