Najdi forum

GRČIJA

Kam nam priporočate, da gremo z 2 letnim otrokom meseca julija na dopust ?
Kateri otok v Grčiji ?

Hm, sence je v Grčiji bolj za vzorec…

Odvisno kaj imaste radi (mivka ali kamenčki?) Sicer pa kjerkoli boste se boste mel fino.Povej kaj te najbolj zanima pa ti bomo lažje pomagali.

lp

poglejte si mal spletne strani od Intelekte, imajo bolj druzinske programe in malo manj masovne destinacije. Otoki kot so Rodos, Lesbos, Kos,….
Pa se za otroka bo verjetno brezplacno,…

LP L

rodos je zelo turističen otok, tako da bo zelo verjetno veliiiko ljudi (septembra, ko sem bil sam, je bilo nekako normalno število), na karpatosu je pa veliko manj turistov. sence ob obali na večjih plažah niti ni, so pa vsepovsod ležalke in senčniki (mislim, da je cena za senčnik in 2 ležalki 10€). plaže so pa na vseh otokih (kjer sem bil sam) zelo lepe.

SEveda je veliko ljudi, toda se zdalec ne toliko kot na Kreti, Kikladih, Krfu,… Pa na teh otokih ob Turciji je vec grskih turistov kot na drugih otokih.

LP L

V tem času je zelo vroče v Grčiji, pa tudi velika gužva je povsod. Meni osebno je bila drugače najlepša Kreta, ampak julija … bo po moje tam veliiiiiika gužva in vročina, kar pa velja tudi za ostale otoke. Poskusite morda z manj znanimi otoki…

Mi smo šli z 2 letnim otrokom na celino, konec junija. Šli smo z lastnim avtom in trajektom, večinoma smo šotorirali. Če te zanima tovrstno potovanje, ti lahko povem kaj več. Kar vprašaj.
lp

Mi se bomo odpravili v Grčijo,zato te prosim,da mi poveš še kaj!

Pa lep pozdrav!
Eva

Zdravo!

Priporocam vam bolj unirjene otoke kot so: Samos, Lesbos, Kos. Ios, Krf, Zakyntos odpadeta, ker je velika gneca in veliko hrupa.

Mi smo štartali v Trstu, s trajektom do Igoumenitse (mislim da se tako napiše), od tam pa naravnost proti vzhodu do Soluna. Vmes smo povsod kampirali, razen v Delphijih, ker je bil hotel zelo poceni, kamp pa je malo izven mesta. Najbolj nam je bila všeč ravno vzhodna obala (pod Solunom), kjer je najmanj gužve (ponekod smo bili dobesedno popolnoma sami, npr. v kampu južno od Soluna smo bili v kampu velikosti cca. 1 krat 1 kilometer skoraj sami, mogoče je bilo vsega skupaj 10 turistov). Zelo lepo je v okolici mesta Katerini, pod goro Olimp. Plaže so na celini povsod peščene, razen ponekod na Peloponezu, kjer prevladujejo majhni kamenčki.

Iz vzhodne obale smo se nato pomikali proti jugu, proti Peloponezu, seveda skozi Atene. Ob tem smo si ogledali najbolj značilne točke.

Potovanje je minilo brez velikih pretresov, z otrokom ni bilo težav. Potovali smo v drugi polovici junija in v prvi polovici julija. Vračali smo se iz Patrasa.

Naše potovanje je potekalo leta 2000. Pred tem sva z ženo (ki takrat še ni bila žena) že potovala po Grčiji, prav tako z avtom in po podobni trasi. Zanimivo je, da se je Grčija v tem obdobju (torej pet let, od 1995 do 2000) zelo spremenila. Če je bila leta 1995 še zaspana Balkanka, je bila leta 2000 že neurejena Evropejka. Zanimivo bi bilo videti, kako je sedaj.

Če koga še kaj zanima, bom z veseljem napisal. Potovanja v Grčijo so ena najlepših in imam res odlične spomine.

Baje da so zelo lepe plaže primerne prav za otroke na Lefkasu. Kolegica je bila lani s hčerko in je bila navdušena. Mislim, da Intelekta ponuja to otok.

Lani sem bila na Zakynthosu, kjer je bilo veliko družin z majhnimi otroci, plaža je mivkasta.

Mislim, da julij za otroka ni primeren mesec, bolje konec maja, začetek junija, september.

Jaz pa bi priporočala tudi Kefalonijo. Ima resnično lepe plaže in je bolj umirjen otoček. Ne bo vam žal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close