GRČIJA
zelo lepo. letovali smo v mestecu laganas, to je najbolj turistični del otoka. plaža je bila sicer bolj polna. drugače je pa plaža mivkasta in je zelo plitvo, zato je potrebno nekaj hoje, če hočeš zaplavati. obvezno ti priporočam izlet okoli otoka z ladijo, ki se tudi ustavi na plaži z razbitino. edina zadeva, ki mi na tem izletu z ladijo ni bila všeč je ta, da so vse ladije (okoli 10 – če ne še več) istočasno odrinile iz glavnega mesta in skoraj istočasno priplule do tega zaliva z razbitino. vse ostalo je bilo super. zelo priporočam.
Na zaliv, kjer je tista nasedla ladja se da na žalost priti tja samo z ladjo:(Je pa šeena pomankljivost tega, da vse ladje tja štartajo istočasno in je potem tam taka gužva, da nimaš kaj dosti od tega. Je pa vsekakor zanimivo in se le oglejta to.Tudi Modre jame smo si ogledali in so prečudovite zlasti takrat, ko sonce posije notri pod določenim kotom.Tudi hrana je zelo zelo vredu. Midva ponavadi vzameva samo nočitev ali nočitev z zajterkom, zvečer pa greva na tisto kar nama paše. Tudi koktejle majo zelo zelo okusne tako da le poizkusi kaj.Naj še to povem, da od kar se plačuje v evrih se je vse podražilo, vendar je še vedno dosegljivo:) Pa pojdita si ogledat želve je zelo fascinantno, ko jih vidiš plavati v morju:)
Tako, če sm kaj pozabla pa vprašaj:)
lp
mislim, da so ceste na zakintosu, razen med glavnimi turističnimi deli bolj slabe, tako da je res najboljša rešitev izlet z ladijo, pa še spotoma vidiš te jame. zanimivo je, da če greš z manjšo ladijo (čoln) lahko gre kar skozi jame. mi z večjo ladijo smo se samo približali neki jami. je pa res lepo videti, kako se svetloba lomi in dela prečudovite barvne odtenke. ta izlet traja cel dan, ker se potuje okoli celega otoka.
Lani sem bila 2 tedna na Zanteju – Tsilivi, ki je malo manj turističen kot Laganas, mislim, da je primeren tako za družine z otroci (mivkasta plaža) kot za mlade (bari, gostilne, skratka za zabavo je poskrbljeno).
Na znameniti shipwreck se da priti le z ladjo, drugače pa lahko rentaš ali vzameš jeep safari in doživiš ta nepozaben pogled, ki je na vsaki kartici. Res je, da je ta zaliv fantastičen z belimi kamenčki,a voda je zelo hladna (maja) in vedno je gužva.
Bila sem tudi na sosednji Kefaloniji, ki je malo dražja, ker so snemali film.
Če pa želiš mir, rentaš in se zapelješ v zalivčke. Hrana je pa zelo dobra, gyros, souvlaki, veliko solat…Ljudje izredno prijazni.
Imam EC in ni bilo problema. Bankomati so le v mestih, v Tsiliviju mislim, da sta bila 2 in spomnim se, da v največji vročini (začetek junija!) tam nekje opoldne, BA ni delal, ker se je pločevina preveč segrela in sem morala počakati do večera. Zato je fajn imeti nekaj EUR s seboj. Če pa slučajno ostaneš brez keša, tako kot jaz, je rešitev dvig gotovine z bankomata, samo plačaš kar precej provizije.
V enem izmed turist. vodičev sem prebrala, da je bolje če se zapelješ do severnega (SZ)
dela otoka, tam najameš manjši čoln oz. taxi, ki te popelje do tega brodolomskega zaliva. Tako si ga ogledaš v dosti manjši gužvi.
Mi lahko sporočite kdaj se te velike turistične ladje običajno zadržujejo v zalivu? Se jih bova probala izogniti.
Lep dan, Ro
Forum je zaprt za komentiranje.