Grčija
Bila sem na Krfu, Zakynthosu, Santoriniju, Kefaloniji, Lefkadi in otočkih okoli nje (Meganisi, Scorpio, Itaka).
Povsod sem se imela zelo lepo. Odvisno kaj pričakuješ od dopusta. Na Lefkadi sem do sedaj srečala najlepšo plažo. Povsod lahko spoznavaš ostanke iz preteklosti. Zkynthos – želve – lepe plaže. Kefalonija polna naravnih zanimivosti in vsekakor vredna ogleda. Santorini- lep, vonj po žveplu iz spečega vulkana….
September pa je idealen mesec, ker ni več gužve Angležev, cene so občutno nižje, temperature pa ravno pravšnje.
Če te katera od destinacij podrobneje zanima, pa kar vprašaj.
Pozdravček
Odločava se za bližnje otoke Lefkas, Kefalonijo…, ne pa za otoke ob turški obali zaradi razmer tam doli. Od dopusta pričakujem predvsem en teden lepega vremena, lepe plaže, čisto morja, malo zabave in kaj lepega za vidit. Verjetno bova šla v začetku julija, z agencijo Intelekta, se mi zdi še najbolj ugodna.
Kako si ti potovala? Vsekakor bi mi prav prišel kakšen nasvet glede hrane in ostalih cen. Pa hvala ,
pozdravček Andreja
Lani sva s fantom pri Intelekti vzela le letalski prevoz na Kefalonijo in potem karto za trajekt iz Patrasa, treking varianta. Na Kefaloniji sva bila 14 dni na Lefkadi pa en teden (žal malo premalo). Oba otoka sta zelo lepa in vredna ogleda. Par dni sva bila nastanjena v Arigstoliju od koder sva prečesala južni del otoka. Kraj je odlično izhodišče, če nameravaš prečesati otok, za kopanje pa ni primernih plaž. Zelo lepa plaža je v Skali, do koder se 45 minut voziš z avtobusom (cena cca.2,5 eura) V Skali imaš zelo lep ohranjen mozaik iz stare romanske vile – zelo blizu plaže. Nato sva šla na drug konec otoka v mestece Sami. Tu bi lahko bila pa tudi 14 dni, žal ti Intelekta tu ne ponuja namestitve. Zelo lepa plaža ob celem mestecu. Par kilometrov stran imaš prekrasno podzemno jezero Melisani in jamo Drogerati (ni nič kaj posebnega, lahko pa greš, da boš še bolj cenilakar imamo pri nas) (vstopnina obakrat 5 E/osebo). Jedla sva vedno zunaj. Povprečna cena za večerjo s pijačo za dve osebi 20 E. Pot sva nadaljevala v Fiskardo, ki je zelo romantičen, malo pepolen angležev z jadrnicami. Vse je 30% dražje kot v drugih krajih po otoku.
Od tu sva šla na Lefkado. Lefkada je cca 20-30% cenejša kot Kefalonija (ker na njej pač niso snemali filma) Nidry, odlično izhodišče za bluzenje po otoku. Najlepša plaža EGREMNI (do nje moraš pešačiti čez 600 stopnic vendar je vredno truda), sledijo ji Porto Katsiki in Kathisma.
3km iz Nidryja imaš luškan slap, ki pa z našimi slapovi ni primerljiv. Lahko pa greš tudi na izlet z ladjico na sosednje otočke Scorpio (last Athine Onasis) in Meganisi. Midva sva se hodila kopat na Meganisi, do koder trajekt vozi 20 minut stane pa 1 E/osebo). Zelo mirna in lepa plaža.
Voda je povsod kristalno čista in polna rib. Čeprav ima večina mest manjša pristanišča, se to na čistoči vode ne pozna nič. Za katerikoli otok se odločiš, ne boš slabo izbrala. Cene morda malo odstopajo, ker sva bila midva septembra, kakšne velike razlike pa ne more biti.
Z obeh otokov greš lahko tudi na Itako.
Pozdravček!
Forum je zaprt za komentiranje.