Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija-zahtevana oblačila na večerji?

Grčija-zahtevana oblačila na večerji?

Pozdravljeni!

konec tega tedna odhajam z družino v Grčijo-Kreta. Na neki spletni strani sem prebral, da na večerjo v hotelu ni dovoljeno iti v npr. kratkih hlačah? Kakšne imate izkušnje? Če naj bi imel obvezno dolge hlače, ali pridejo v poštev tudi kavbojke, ali kaj bolj “finega”?

Mi je kar odveč, da bi moral s seboj nositi še fina oblačila in čevlje, ne pa da sem bolj ali manj v kratkih hlačah. Kaj pa otroci?

Hvala za odgovore.

LP

Bil sem na Kreti (Ierapetra) in o čem podobnem v hotelu ni ne duha ne sluha..

Ja, res je v nekaterih hotelih zaželjeno, da si na večerji “spodobno” oblečen. Dosti so že bolj normalne kratke hlače (ne za na plažo) ali bermuda hlače s kakšno srajco s kratkimi rokavi ali majico (spet ne za na plažo).

LP

Lani sem bila na Kreti v hotelu 5*, pa ni nihče oporekal kratkim hlačam, saj jih je moj mož nosil pri zajtrku in večerji.

Hvala vsem za odgovore.

LP

Hoj!
No jaz sem bila letos na Kreti v hotelu 5*, pa so morali moški striktno nositi dolge hlače na večerji. Ne 3/4, ampak samo dolge!
V kater hotel pa greš?

Bila pred leti na Kreti ,hotel 5* in tudi mi smo morali bit tako oblečeni.Mož je pač oblekel dolge hlače ,ampak res dolge,ne tričetrt, medetem ,ko pa za zajtrk si pa lahko bil oblečen v kratke hlače.To ponavadi že piše v opisu hotela ,tako ,da to ne zveš v samem hotelu.Je pač hotel malo na višjem nivoju in zahtevajo svoje.Mene ni prav nič motilo,kvečjemu je to dobrodošlo,ko včasih vidiš nekatere ,ki bi prišli še v koplakah na večerjo.

Zdravo

Gremo v hotel Cactus Beach-4* V samem opisu hotela-v katalogu tega nisem zasledil-bi res pričakoval, da bi to moralo že tam pisati – sicer, ali potem sploh nebi mogel iti na večerjo oz. iti na silo tam nekaj kupiti?

Ali se kot zadosti “spodobne” hlače smatrajo tudi kavbojke??

Kako pa je potem zgledalo, ko so nekoga ob vstopu v hotelsko restavracijo ustavili, ker ni bil primerno oblečen?

Moram reči da mi je dejansko odveč biti še na dopustu v čevljih in nositi s seboj še neka dodatna oblačila, ko bi lahko ta prostor porabil za kakšno igračo glede na to, da imamo dva majhna otroka.

Hvala za odgovore.

LP

v grčiji imajo še vedno uradno kategorizacijo A-B-C in ne *. menda, da te dobijo v kratkem, da bodo hoteli primerljivi z ostalo evropo. A naj bi bili 4 ali 5*.

v hotelih A kategorije kar zahtevajo dolge hlače. hoteli in jedilnice so klimatizirani in res ni prevroče, če imaš pokrite noge. zvečer se običajno toliko shladi, da tudi zunaj vidiš mnogo ljudi v dolgih hlačah. tujci so tudi navajeni, da se za večerjo lepo oblečejo in res paše, če izstopaš. običajno je na vratih napisano in narisano, da je vstop v dolgih hlačah, zraven je stal nekdo od osebja in pozdravil vsakega, ki je stopil v jedilnico. drugače bi ga zavrnil.

lani smo bili v hotelu 4* in B, pa ni bilo obvezno biti v dolgih hlačah. večina je kar bila oz najkrajše hlače so bile 3/4.

letos smo bili v egiptu, kjer ni bilo napisano, da morajo biti moški spodobno oblečeni. pa so bil vsi, razen nekih slovencev. je kar čudno zgledalo, sploh moški v majici brez rokavov je bil grozen. to res ne paše.

Ja ti kar vzemi dolge hlače, za vsak slučaj. Za spodobne hlače se štejejo tudi kavbojke, večina jih je imela, ker so jih kupili kar tam, ker jih s seboj niso imeli. Ni panike, pa tudi čevljev ti ni treba s sabo nositi, natikači so dovolj.
Važno je samo, da so hlače dolge.
Še najlažje bo, če jim kar pošlješ mail in jih vprašaš, ali pa naj se na agenciji pozanimajo, saj to je njihova dolžnost.

Lp

Hvala

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close