Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grcija s kolesom

Grcija s kolesom

Zdravo.

Prihodnje poletje nameravam iti kolesarit po Grciji (cca. 20 dni). Če je kdo to ze naredil, naj se javi, saj bi rad izvedel kaj informacij.

LP, Luka

Živjo!
2 x sem s kolesom obiskal Grčijo in njene otoke. Pomembno je kdaj nameravaš na to popotovanje, poleti je Grčija zelo vroča, sploh za z biciklom.
Kolesaril sem od Patrasa (pristanišče Trst-Grčija) do Aten, čez korintski prekop, nato pa po otokih Naxos-Paros-Ios-Kos vse tja do Turčije (Bodrum). Lansko leto pa sem 1 mesec preživel na otoku Kos, kjer sem si dodobra razgledal otok (sicer bolj malo kolesaril).
Torej težavno je sonce (avgusta ob 12. uri se res ne da vrtet pedal), in pa veter, ki je lahko res močan (mnogi otoki so raj za surfarje).
Vkolikor imaš še kakšno vprašanje kar odpiši pa vprašaj.

LP Matej

zivjo, tudi jaz veliko kolesarim in imam nacrte videti kaj drugega. zanima me kdaj si planiral iti na pot in kako.

lp, l

sma marko in maja,stara 22let, ki zelo rada kolesarima.Bila na že na dveh takšnih potovanjih.Prvo je bilo spoladi leta 1999 ko sma kolesarila vse tja do črne gore,Šla sva po Hrvaški kjer sma se za kratek čas ustavila v Rijeki.Nato sma pot nadaljevala do Banje Luke,kjer imama sorodnike in tam sma dva dni prespala.bilo je prav čudovito.drugo najino takšno potovanje je bilo lani kjer bil najin cilj Barcelona.Šla sma čez severno Italijo do Francije.Nato pa po južni Franciiji v Barcelono.Pot je trajala 20 dni.Nato pa sma v Barceloni bila še 10 dni kjer sma si ogledovala znamenitosti:Parc Guell,sagrada familia,nou camp,…ker sma bila že pošteno izmučena sma se domov odpravila z vlakom.zelo sma zainteresirana za grčijo in tudi dodatna družba bi naju zelo razveselila.če si zainteresiran nama piši.

Js sm pa dal v Grčiji skozi severni del…predvsem grško Makedonijo.
Poleti bi zaradi povprečne višine (500-1500…približn) pasala še kaka stopinja več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close