Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija – pomoč

Grčija – pomoč

Prosim če mi lahko kdo pomaga, sem že tudi iskala po starejših sporočilih, pa sem našla le nekaj malega.
Zadnje dni premišljujem, da bi odšla na dopust in to sama, za mano in tudi pred mano so še ene težke stvari, in vem da bom potrebovala nekaj časa zase, da pridem spet malce k sebi.
Na žalost lahko koristim dopust le v mesecu avgustu (prvi 3. tedni), torej v glavni sezoni in takrat je itak skoraj vsepovsod velika gužva.
In zdaj iščem eno lokacijo, kjer ni groznega drveža, je pa tudi nekaj življenja, ker samota me bo verjetno še bolj deprimirala.
Brala sem o Krfu, se mi zdi kar dobra izbira, nasploh zaradi izletov, tako da res ne bi bila ravno ves čas sama. Tule sem tudi prebrala da naj definitivno izberem zahodno obalo, samo še vedno ne vem za katero mesto bi se odločila. Tam bi potem izbrala en manjši (družinski) hotel, po možnosti ob obali.
Druge malce bolj umirjene variante so potem še Kefalonija, Lesbos, Karpatos… teh pa sploh ne poznam, niti ne vem za kateri del otoka se naj odločim.
Danes popoldne bom poklicala še agencije, samo vseeno bi rada od vas malce nasvetov. Tudi če imate še kakno drugo destinacijo razen Grčije.

Hvala za pomoč.

LP
T.

Kefalonija ima prekrasno obalo in zelo malo nočnega življenja.Velika izbira izletov.

na karpatosu je malo izbire glede nočitve, ali si zraven letališča, kjer zelo piha, ali pa v glavnem mestu pigadia, ali pa v manjšem zalivčku amopi.
kefalonija ima več izbire, glede letovanja, je pa tudi večja. mislim, da je karpatos bolj miren otok, saj je turistov veliko manj. ni pa čisto mrtev, saj se tudi zvečer kaj dogaja. priporočam ti obisk obeh otokov.

Zadnja sprememba (15-07-04 08:59)

jap.. tud jz ti priporočam Karpathos. Jz sem bil tam in morm rečt da mi je bil kar všeč. Je malo dražji kot Krf, ampak če praviš da greš sama pa da ne boš “preveč” žurala ti ga priporočam. Je pa res, da gor fajn piha 😉 tko da so drevesa postran večinoma. Imaš pa veliko stvari za ogled, predvsem čudoviti zalivčki z eno najbolj čistih morij, potem imaš tud vasico Olympos, kjer za “male pare” lahko prespiš, ker ponoči ne moreš nazaj… pa je prav zanimivo. Pol pa so zravn še eni manjši otoki.. ko si jih lahko ogledaš. Je pa res bolčj malo “nočnega” življenja, kar pa praviš, da ti bo odgovarjalo.

Veliko bolje kot Krf, kjer je povsod polno dogajanja

Priporočam Krf, natančneje Sidari. Je full lepo in vsi so full prijazni. Priporočam penzion Memories. Ta penzion se nahaja neposredno na plaži (peščena). Nudijo NZ po dogovoru lahko dobiš tudi kosilo in večejo (doplačilo na kraju samem). Sicer pa sem bila sama lansko leto tam in sem zasledila kar nekaj ljudi, ki so bili sami.
Penzion je zakupljen v okviru TA KAŽIPOT in so v njemu v glavnem Slovenci. Imajo organizirane tudi določene izlete (kadar ti bo pač do družbe), sicer pa imaš možnost najema skuterja, avtomobila in lahko se odpelješ na kak še bolj samoten kraj na otoku. Ti povejo vodiči, ali pa v penzionu kam se splača iti.
Drugače pa je cenovno (ladja-ladja) vse skupaj (NZ) tam nekje okoli 50.000 sit za 10 dni.

Vredno premisleka.

lp

Priporočam ti Kefalonijo, ki ima prekrasne plaže od proda, mivke, čisto samotnih plaž skratka za vsak okus nekaj. Na Kefaloniji ti priporočam, da vzameš hotel čim bližje glavnemu mestu Argostoliju, saj se edino tam kaj dogaja. Če te ne moti vrvež do 1 ponoči vzami hotel v središču mesta, drugače pa v 4 km oddaljenem Lassiju. Nikakor ti ne priporočam hotela v kakšni Skali ali Fiskardu, ker je relatino daleč od dogajanja in za počivat.

Meni osebno je od vseh grških otokov, ki sem jih videla, Kefalonija najlepša.

pozdravček,
Kefalonija je baje res sanjska, jaz grem tudi avgusta doli,
nimam pa nobene rezervacije hotela ali kaj podobnega,
rada bi prišla čim ceneje skozi…morda kaka sobica,
Petja ali si šla ti prek agencije? si rentala avto? malo me zanimajo cene,
koliko si zapravila in kdaj si bila, thanks
ana

Rent-a-car(Daewoo Matic) za tri dni je 100 evrov +16 evrov za popolno kasko zavarovanje.

Šla sem pred štirimi leti, ko smo plačevali še z drahmami, preko agencije Intelekta, ki je počitnice izvedla zelo korektno (prevozi, cena, namestitev, ).Cena v predplačilu za hotel 3 zvezdice v centru
Argostolija sem plačala ca. 79.000 sit in kolikor sem gledala, je bila cena letos ista. Avto je boljše najeti na mestu samem kot pa pri naši agenciji, saj te pride bistveno ceneje, majhen avto ranga fiat panda lahko letos zbarantaš za štiri dni za ca 20 eur na dan. Barantaj! Za skuter je Kefalonija prevelika oz. preveč razvlečena in porabiš preveč časa za vožnjo. Na najlepše plaže pa se moraš itak voziti. Vse kar je blizu hotelov je komerciala.
Glede zapravljanja pa tako: odvisno kaj hočeš. Sama grem vedno bolj študentsko varianto, jem po lokalih z domačini (kar je preverjen recept, če želiš dobro domačo hrano, pa kakorkoli da lokal ne zgleda vedno najbolje, je pa hrana verjetno zelo dobra. Domačini že vedo!) V Argostoliju imaš ogromno njihovih fast foodov z grško hrano, zanimive palačinke velikanke z vsemi mogočimi nadevi (ena je dovolj tudi za zelo lačne!) in to za par evrov. Nekoliko dražje so taverne, pa tudi ni take sile. Če pa želiš par hodov pri večerji, pa moraš seči globlje v žep. Sicer pa je to povsod tako.
Nekaj malega lahko prihraniš tako, da si prigrizke za na plažo in vstekleničeno vodo kupiš v supermarketih, ki jih je kar nekaj. Razlike v ceni so kar precejšnje. Prihraniš tudi, če se ne greš luksuza pri ležanju na plaži, in pozabiš na ležalnike.
Priporočam pa ti obisk mesta ,Fiskardo, skrajna romantika, plaže Xi jezera Melissani in pa odkrivanje vseh najlepših plaž. Zanimiv je tudi izlet na Itako.
Upam, da sem pomagala pri izbiri destinacije za tvoje počitnice.

Lep pozdrav.

Plaža Xi je zanimiva, kej je mivka rdečkaste barve. Na Kefaloniji ne smeš mimo (zame najlepše plaže) Myrtos, ki s svojimi belimi kamenčki in modro barvo morja dela čudovite odtenke. Sam sem na otoku v treh dneh prevozil okoli 700km, zato je res veliko bolje vzeti avto kot skuter. Cene najema so pa ugodne (tudi nama so ponujali (Intelekta) neko posebno ceno za najem avtomobila, ko sem šel pa v to isto agencijo, so mi dali še ceneje), na Karpatosu so cene precej višje. Zanimivo je tudi podzemno jezero Melissani, kjer te s čolničkom malo zapeljejo okoli.
Super otok.

hvala za vse info. o Kefaloniji,
komaj čakam teh počitnic,
lepo se imejte, ana

Naj ti povem da je Kefalonija poleg Santorinija res raj na zemlji.Mi smo bili 4 leta nazaj in je bila za grške otoke relativno poceni.tudi najem avta ali motorja je kar poceni. Potovali pa smo z Intelekto, in pravim da so najboljša agencija pri nas. Ker kar dobro poznam grške otoke mi lahko zaupaš.
Lep pozdrav,

No ja, glede Intelekte imam bolj slabe izkušnje, pa sem trikrat letoval z njimi. Se mi zdi, da tudi ni najboljša agencija pri nas. Sem bil z drugo veliko bolj zadovoljen.
Otok je pa res prekrasen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close