Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija, Kefalonija

Grčija, Kefalonija

Najprej lep pozdrav vsem!

Razmišljam že o letošnjem dopusto… malo sem si že ogledovala prospekte in v oči mi je padel otok Kefalonija. Sedaj me pa zanima, če je že bil kdo tam in kakšni so kaj vtisi.

Še naprej lep večer

Čisto uredu otok, če misliš poležavati.

Kot sem enkrat že pisala na tem forumu (malo pobrskaj nazaj), so bile zame počitnice na Kefaloniji najlepše do sedaj.

Precej zelen in raznolik otok, imaš kaj videti (lepe vasi in mesteca, različne plaže, zanimiva gora Ainos,..). Midva z mojim sva šla tja na rukzak. Z avionom na Zakinthos in potem s trajektom na Kefalonijo. Spala sva v majhni vasici blizu trajektnega pristanišča (če se temu lahko tako reče), v apartmajih pri enih domačinih. Imela sva 5 min. do idilične plaže velikosti za cca. 10 ljudi. Svetlo rjav droben pesek, lepo, čisto morje,….

Imela sva potem še 1 teden rentan avto in sva šla vsak dan na drug konec otoka. Tudi na goro Ainos, s katere je lep razgled.

Do glavnega mesta je bilo 14 km, do prve trgovine 3 km. Vglavnem fino. Ko sva šla v trgovino, sva šla z rukzakom in uživala med vaškimi hišicami in pristnimi domačini. En star gospod, ki še ve ne kaj je angleščina, nama je kar dal grozdje (tam sva bila konec septembra). Mislim res pristno.

Vglavnem jaz imam same lepe spomine.

Enkraten otok s pescenimi plazami. Hrana je tudi bila super 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close