grčija in španija, oboje v osmih dneh
…odločitev je padla in sicer grem v Španijo in Grčijo, gre za stavo in za nek nov izziv:))
Moj plan je naslednji, vendar imam pri tem nekaj dvomov in vprašanj, ki sem jih postavil na koncu sporočila:
Odpravim se 1 dan pred odhodom ostalih maturantov.Do nedaleč stran Llorete de Mar-a z avtoprevoznikom, preostanek poti na štop. Kak tolar bi dal še za vlak, ampak ne preveč:). Tam 3 dni veselo žuriram nato pa se odpravim malo stran oziroma kolikor bo pač potrebno od Llorete de Mar ( štop varjanta), da pridem do avtoprevoznika, s katerim se bi že preje zmenil da me pobere. Tako pridem do Trsta, ali do bližine Trsta, v Trstu na ladjo, pridem do Grčije kjer ponovno veselo žuriram, nazaj pa ponovno z ladjo do Italije od koder naprej štopam do Slovenije.
Tole sem na hitro opisal sedaj pa me zanima če lahko pri tem nastopijo kake težave, kakšne so vaše izkušnje, kako težko je dobiti štop in pa avtoprevoznika, ki vozi na tej relaciji? Kako je z varnostjo štopanja in ostalega?
In pa še tole me zanima. A ima kdo kake izkušnje s tem, da se čaka na kakem večjem počivališču in se poskuša dobiti kako skupino, ki ima na avtobusu prost sedež? Namreč ta čas bo veliko mladih skupin, toda kako je potem s samimi šoferji in skupino, je meu kdo že kake podobne izkušnje?
Hvala lepa
Luka
Verjetno te bodo maturanti zelo veseli, in ti bodo ponudili prost sede, mogoče bo kdo celo vstal in ti ponudil lastnega. Seveda, saj so oni plačali za svojo pot, ti pa si uboec, ki si eli samo urati…
Mimogrede, od Trsta do Krfa porabi minimalno 24 ur, z vsemi grkimi čakanji vred pa lahko tudi veliko več.
ok sam vprašam, ne vem kaj te je zmotilo da si začel tako …
Ja, to pa tudi sam vem, da od Trsta do Krfa vzame dosti časa, ampak če bom preživel le 1 dan v Grčiji bom zadovoljen.
Glede avtobusnega prevoza tudi sam dvomim, toda ni pa ta možnot izključena takoj na začetku. Tako naprimer, če bi se peljal z avtoprevoznikom le kakih 100km stran od Llorete de Mar in bi se z skupino srečali nekje v Španiji, kjer bi imeli oni postanek ter bi plačal kako kavico šoferjem, pira itak ne sme pit:), pa če bi ga lepo vprašau in bi bil trezen ter vljuden mislim da bi pa tudi lahko dobil prevoz. Sicer pa še teh 100km na štop:)
Ampak zanima me kako je s tem štopanjem v španiji ob azurni obali. Kako je z varnostjo ter kako hitro se dobi štop, če ima kdo kaj izkušenj.
Še enkrat hvala
Forum je zaprt za komentiranje.