GRCIJA ali BOLGARIJA
Zivjo,
letos poleti (nekje med 10.in 30.julijem) se s fantom odpravljava na pocitnice, a se ne moreva odlociti za destinacijo.
Sla bi v Grcijo, pa ne vem kater otok je v redu – zelim si na otok, kjer bo kaj za vidt, kaj za pocet (sportno) in da zurke niso ena in edina stvar ki se jo tam pocne. Malo zivljenja pa ne skodi seveda:)
Druga varianta je Bolgarija, ki je baje kar poceni, vendar se mi tukaj se manj sanja kje je ok in ce je sploh kaj za pocet, poleg lezanja na plazi?
Bi bila zelo vesela vasih nasvetov:)
Hi!
Tudi jaz ne poznam Bolgarije, bi ti pa isto kot Lara priporočila Grčijo…morda Rodos na katerem je veliko zgodovinskih znamenitosti, možnosti za športne aktivnosti, ne manjka niti žurov do jutra, pa tudi kakšna samotna plaža se najde…če pa obožuješ bele peščene plaže in naravo, potem ti priporočam Zakynthos.
Lep sončen dan !
Glede Bolgarije ti proporočam, da se izogneš turističnemu kraju, kamor vozijo tudi vse naše agencije, plaža Zlati peski. Le nekaj kilometrov vstran je stvar popolnoma drugačna, sicer brez blišča, hotelov, bazenov… zato pa dosti ceneje in za moje pojme, ki ne maram turističnih mest dosti lepše. Vse je zelo poceni, toda tudi ko greš v kakšne mesta malo vstran od obale, se izogibaj glavnih ulic (drago).
Če želiš videti Bolgarijo, je boljše pohitet, ker je iz leta v leto dražje, zaradi vse večjega navala turistov. V Grčiji so pa cene vsako leto bolj ali manj enake.
LP
Aha glede na te vase tri odgovore sem se odlocila za Grcijo:)) Zdaj pa moram samo se izbrati otok…Kos, Rodos, Santorini ali Zakintos?:)
Iscem pa res bolj tistega z znamenitostimi ter sportno ponudbo, lepe pescene plaze sem letos dozivela na Sardiniji in je bilo dovolj:)
Tako da se kaksen nasvet….bo prav prisel;)
Pa pa
Znamenitosti: potem pa RODOS; stari del mesta je kot en velik Split ali Poreč samo mnogo večji, z več trgovinic, novi del mesta pa je precej velik, ni zanemarjen in kar prijeten, čeprav se vse dogaja za obzidjem v starem delu… Dolina metljev pa je kot Blejski vintgar, samo mnogo bolj urejen. S trajektom se da priti na bližnji Simi (luštno mesto kamor greš na kosilo). Mogoče še kaj, pa se ne spomnim…
Santorini nima znamenitosti, je pa otok, ki ostane v spominu. Same bele hiške, luštni majhni hotelčki (noben hotel ni več kot 3 nadstropen), dobre povezave z busom, … in male bele cerkvice z modro streho,… noro za fotografe. Pogled iz kaldere je fenomenalen. Znamenitost pa je sosednji vulkan in črne vulkanske plaže.
Športno punudbo imaš pa na Kosu, kjer lahko kolesariš. Res, rentajo kolesa, zahodni del je zelo ravninski in ima kolesarsko stezo.
Tina, če tebi tovrstni turizem ni všeč ne moreš govoriti da ni dober. Sem bila v Bolgariji in ravno na ” peskih “. Za varovanje je bilo dobro poskrblljeno – v hotelu, kot na plaži.
Je pa Bolgarija tisto kar vidiš izven hotelskih kompleksov. Smo hodili na različna raziskovanja sami in nam je bilo zelo všeč.
Bili smo tudi v Grčiji, ki pa je definitivno dražja, je pa vsak otok nekaj posebnega, enkratnega – sploh če si z svojimi najdražjimi in se jim lahko končno posvetiš 24 ur.
Forum je zaprt za komentiranje.