Grčija-29.7.
Se nam (do sedaj 4) hoče še kdo pridružiti?
29.7. odhod iz Benetk ob 12.00, na ladjo (Anek) do Patrasa (prihod 30.7. ob 21.00). Potem do Pireja in na Kiklade (jaz grem po otokih, ostali samo na Ios).Okoli 10.8. v Atene in 13.8. odhod nazaj domov. Povratna za ladjo (paluba) stane 30.200 SIT.
Kdor želi potovati z nami , naj si karto za ladjo čim prej priskrbi!
Iz Benetk zato, ker iz Trsta ne vozijo več.
Gremo pa na Anek. Karte smo nabavili vsak posebej, jaz sem šla v Trbovljah v eno agencijo in so oni zrihtali preko Cruise&ferry centra. Lahk jo nabaviš v vsaki agenciji, se oni potem ubadajo s tem.
Je pa tako: jaz grem najprej na Santorini, potem na Paros/Antiparos, Naxos. Ostali so si rezervirali na Iosu. Najboljš da pišeš Blažu, če te zanima Ios (poglej mojo staro temo).
Mi smo veseli vsakega, saj več nas je, boljše bo. Pa še karte za vlak (Benetke) dobimo cenejše- popusti za skupino.
Morda bomo šli tudi mi ta dan, ampak samo do Igoumenitse. Bi nas pa zanimalo postati del vaše skupine za vlak – od kod v Sloveniji štartate za Benetke? Verjetno s tistim vlakom, ki gre okoli 2. ure iz LJ? Kakšna je cena karte?
Sicer smo družina (2 + 2). Kako nameravate z železniške postaje v pristanišče?
Cena karte za vlak je 15 EUR- smart price cena. Ker je le teh omejena količina ni glih 100% da jo dobimo. Obstaja pe še skupinska (6 oseb) in pride isto- 15 EUR/osebo. To je vse za 1 smer in 2. razred. Če pa nimaš niti smart price niti skupinske so pa kar drage: za odrasle pride 25 EUR in mlade 20 EUR. Razlika je kar konkretna.
Vlak pride v Benetke:
– ob 7.04 na postajo Mestre. Od tu lahko najameš taxi do pristanišča: 15 min, 25 EUR
– ob 7.16 na postajo Santa Lucia. Od tu greš peš (ni daleč) do Piazzale Roma, koder na vsake pol ure vozijo brezplačni avtobusi (free shuttle bus Costa) do pristanišča.
Torej se najbolj splača iti na to postajo, če je že glih zastonj. Mudilo se glih ne bo, ker bomo tam že okrog 7.30, tako da si lahk v miru ogledamo tudi mesto.
Mi smo že nabavili karto za ladjo. Pa tud ostale stvari že imamo nekateri rezervirane: trajekt, hostli… 2 greva najprej na Santorini (jaz imam tam rezervacijo za 4 dni), potem pa naprej po Kikladih . Ostali gredo samo na Ios. Na koncu gremo v Atene (Meteoro).13.8. gremo v Patras in nazaj domov.
Sej tud vlak ni tako slaba varianta, sploh ker se lahk vmes ustaviš v Beogradu, naslednji dan pa greš naprej. Pa hitreje si tam. Po drugi strani se pa lahko na ladji kopaš, hodiš naokoli, STUŠIRAŠ.
Kake plane imata pa vidva? Sporoči če gresta na Kikladske otoke!
LP
MI gremo na Paxos (s Krfa še eno uro s hidrogliserjem). otok je zelo majhen, zato ne gremo z avtom.
Hecno, smo bili leta 2003 v podobni situaciji: hčerka stara dobri dve leti, jaz noseča. Midva se počutiva bolj svobodna, če zmečemo par cunj v nahrbtnike in gremo, avto pustimo doma.
A boste veliko otokov obdelali? Ma ja, s šotorom se da marsikaj, včasih mi je žal, da tega ne prakticiramo, smo bolj na komot in imamo zvečer radi tuš in posteljo! Boste na trajektu vzeli kabino?
Midva sva se odločila ,da greva avgusta na sončno Grčijo. Prvo vlak, in nazaj vlak, šotor, kampi različni, ter malo po otočkov, ki gledajo na Atene. Za 20dni bo čisto dovolj. Komaj čakam.Z ladjo pa se ne mislim peljat, ker sva veliko doživela lansko leto na ladji Minonlines, kar neprespanosti, in še kaj….!!!!Pa saj na ladji je kar vredu, če bi trajalo man dni in noči. Ljudje gor na ladji pa bi si vsaj sezuli umazane nogavice-smrdeče, ker niti malo niso naučeni higienosti, wc….da ne govorim.No upam da se boste imeli fajn, in se naspali kot je treba, ali pa tudi ne.?ter zaužili čimveč lepih stvari na sončni Grčiji. sp2
Brez skrbi, tako smo že potovali, jaz noseča, hčerka dveletna. Ker smo nekomplikatorji in imamo zeeeelo visok prag tolerance za umazanijo, smo uživali. Pa kaj govorim – meni se sploh ni zdelo umazano! Aja, spali smo nadpovprečno dobro – v spalkah na hodniku, hčerka pa še trikrat na palubi (čez dan). Komaj spet čakamo!
Čuj, tudi na vlaku se vama lahko zgodi kdo v umazanih nogavicah in WCje imajo tam tudi…
Lepo se imejta!
Super plan. Bila sva na Lefkadi in Kefaloniji, z otrokoma na Zakintosu z otrokoma, vsi trije so krasni. Se strinjam, ladja je super, vse na easy… Hčerka zdaj gleda fotografije, se spominja prejšnjega potovanja in razlaga vratcu. Oba komaj čakata. Meni je najbolj ostalo v spominu, ko je jata delfinov plavala ob trajektu in skakala iz morja.
Forum je zaprt za komentiranje.