grahove polovičke
namočiš jih kot fižol, potem pa lahko iz njega skuhaš kremno grahovo juho…lahko dodaš malo krompirja….ali pa narediš grahov pire (skuhaš-odcediš…kot krompir,lahko spet dodaš malo krompirja za boljšo vezavo) če pa dodaš še malo kuhanega korenčka in zelene (gomolj) imaš krasen zelenjavni pire….lahko pa ga dodajaš tudi zel.mineštram…….
Meni se je zgodilo obratno. Sem pa zelo vesela, da so pri nas končno začeli bolj redno prodajati suhe grahove polovičke, še pred nekaj leti sem jih lovila povsod naokoli, prodajalci pa so me čudno gledali, kaj sploh iščem.
Pri nas doma je to ena najbolj uporabnih zadev. Grahova juha iz suhega graha je bolj polnega okusa kot iz konzerviranega. Razen soli in malo kisle smetane sploh ne potrebuje drugega. No. česen, peteršilj ipd. nikoli ne škodi. Pri kosilu s takšno močno juho potem dodamo samo še kakšen šmorn ali palačinke.
Tudi če kdaj ne namočiš, ni hudega, kljub temu bo v kakšni uri počasnega vrenja kuhano.
Forum je zaprt za komentiranje.