Najdi forum

Grafična na plati!

Zanima me, zakaj ni dobra grafična kartica na plati? Ali res ne moreš igrati nevem kakih igric in podobno. Prosim za pomoč, saj ravno sedaj moja prijateljica kupuje računalnik pa bi ji rada pomagala. Torej v čem je fora grafična na plati ali posebej??
Še enkrat hvala
lp tanja

Zanima me, zakaj ni dobra grafična kartica na plati?

Saj je dobra, kdo je dejal da ni.

Ali res ne moreš igrati nevem kakih igric in podobno.

Kdo je dejal, da ne moreš igrati npr. Solitare

Prosim za pomoč, saj ravno sedaj moja prijateljica kupuje računalnik pa bi ji rada pomagala.

Tudi jaz ji pomagam za primerne $$$$$$$

Torej v čem je fora grafična na plati ali posebej??

Ok dovolj hecov, malce resnosti prosim:

Poglej video kartica ki je integrirana na osnovni plošči običajno nima:

– svojega procesorja
– svojega ram spomina, ter zato “krade” delovni (ram) spomin kar od delovnega (ram spomina) osnovne plošče. Sedaj pa malce premisli, če imaš računalo, ki ima samo npr. 256 MB ram spomina, pa video kartica njemu “ukrade” 64 MB spomina, potem osnovni plošči ostane nekje 198 MB spomina.

Zato, če želi prijateljica igrati kakšne bolj zahtevne igrice, kot je npr:

– Doom3, Quake Arena, razne forumule in podobne vzgojne igre, je najbolje, da investira nekaj več denarja in zato dobi:

– posebej video kartico, ki ima npr. 128 MB ram spomina
– svoj lasten procesor, ki hitro obdela video zahteve
– in še marsikaj
– predvsem pa dobi tudi video izhod za na TV, pa lahko na TV gleda
DIVX (licenčne) filme.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Grafična na plati je dobra:
– ker je poceni
– ker uporablja sredstva (RAM, …) računalnika, zato se vse skupaj manj greje, pa tudi izkoriščenost stoja je boljša

Grafična na plati ni dobra:
– manjša zmogljivost (ni variante, da bi lahko igral 3D igre)
– manj RAM-a je na voljo za ostale programe (nekaj ga porabi grafična – količina se ponavadi nastavi v BIOS-u)

Zdaj, kaj storiti?!
Če računalnik uporabljaš za pisanje tekstov in mogoče kako pasjanso kdaj vržeš, pa Internet uporabljaš in NE NAMERAVAŠ igrati novejših igrer potem če nimaš $$$ je grafična na plati čisto OK. Ja, divX in DVD filme se da gledat tudi na taki grafični.
Če pa igraš igre ala Doom3, AmericanArmy, Call of Duty, …, ki zahtevajo dobro in hitro grafiko, potem pa obvezno kupi grafično (lahko tudi naknadno, saj večina vgrajenih grafičnih se da tudi izklopit).

LP

Hvala za odgovore
Lp Tanja

Grafična na plati je malo boljše kot če je sploh ne bi bilo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close