Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija GPS ločen + bluetooth telefon

GPS ločen + bluetooth telefon

Takole, pa še jaz pristavim lonček k navigaciji.
Imam Nokia n73, pa še hči nekaj podobnega. Torej, oba imava bluetooth in nimava GSP.
Razmišljal sem v smeri GPS enote, ki bi jo povezal z telefonom preko bluetooth (že zaradi tega, ker tako ne plačaš dveh LCD ekranov, pa še GPS menjaš redkeje kot telefon). Idealno bi ta GPS enota bila na baterije in avto napajalec, opcijsko pa tudi samo za v avto.

Ali je to med vami že kdo sprobal? Kako je šlo, kje so bile pasti, kateri GPS ste uporabili?

Zadevo dobiš že za 35€ :

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Probal. Imam SE K800i, kupil sem Qstarz Q1000P (GPS loger). Na telefonu imam inštaliran java program TrekBuddy ki preko BT komunicira z Q1000P.
Zadevo imam šele dva tedna in sem navdušen. TrekBuddy je odličen! Za GPS loger pa sem se odločil, ker ne rabiš imeti telefona s seboj pa lahko vseeno posnameš pot in jo kasneje naložiš na računalnik.
GPS sprejemniki uporabljajo čipe dveh različnih proizvajalcev: SIRF in MTK. SIRF so energetsko precej požrešni in zdržijo cca. 10h, MTK pa več kot 30. Starejši MTK so imeli vključeno “static navigation” zato so bili neuporabni pri majhnih hitrostih (hoja, porivanje bicikla po bregu navzgor), pri SIRF pa lahko softversko izklopiš SN. Moj Q100P je MTK ima nov firmware in SN off. Testiral sem ga pri hoji, gorskem kolesarstvu in v avtu, povsod sprejema odlično.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close