goveji steak – kaj za prilogo
Nikoli ni prepozno, šele zdaj sem odkrila, da so goveji steaki odličnega okusa in zelo hitro in enostavno pripravljeni.
Zanima me, kaj ponudite za prilogo? Jedla sem jih pri Štormanu, tam so bili za prilogo njoki z mediteransko omako (paradižnikova z morskimi sadeži), kar mi nikakor ni pasalo skup.
Sedaj sem že drugič kupila Hoferjeve, ki so kar dragi (15 eur/kg). Kateri del mesa je najboljši za uporabo, če bi jih sama kupila pri mesarju? In kako bi jih začinila, samo s soljo in poprom, prosim?
Meni se zdijo argentinski zrezki iz Hoferja več kot odlični. Ravno jutri jih imamo za kosilo. Kupim pa tiste, ki niso marinirani. Cena 15 eurov/kg mi je sprejemljiva, ker pljučna stane pri mesarju natanko 27 E.
Za prilogo pa jaz naredim en smetanov kipnik ali krompir v foliji ali pečen v pečici…. Skratka nekaj bolj “slavnostnega”.
Mi poznamo ŠNICLE, zrezke izven doma, za stejk sem pa slišala, da je menda po angleško … ali je to nekaj drugega kot zrezek???
A lahko rečem dunajski steak ali je bolj prav Wiener steak ali SCHNITZEL? ALi morda Vienna steak s potatom? Ali potatosom?
Meni se zdi, da v našem Merkatorju stakov še nimajo, samo zrezke lahko kupiš. Kje pa jih vi kupujete? Jih naročite preko ebaya?
Steak je debelejši in se pripravlja nepotolčen. Šnicl, zrezek…a ang ne vem, kakšen izraz uporabljajo, pa je tanek, potolčen, primeren tudi za filanje.
Hvala vsem za odgovore. Včeraj sem si šla v knjižnico po nemški slovar in ugotovila, da je Hoferjev steak iz bočnika, ker na embalaži piše samo v nemščini, iz katerega dela je.
Zanimivo, koliko ljudi je samo meso in zelenjavo. Meni bi nekaj manjkalo. Bom pa enkrat probala, pa da vidim, če mi bo zadoščalo za en obrok, da ne bom po dveh urah spet lačna.
Forum je zaprt za komentiranje.