Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Goveji golaž

Goveji golaž

Jaz bi pa prosila a mi lahko kdo napiše dober recept za golaž, meni nikoli ne rata dober.
Lepo bi vas prosila.
Že za vnaprej se vam zahvaljujem

Mi kakšne hudega recepta nimamo. Vedno pa dodamo zelo zelo veliko čebule in golaž se kuha kar nekaj ur, da se čebula razkuha. Dodamo pa tudi zelo na tanko narezano rdečo papriko ( ta sladko, ki je ponavadi za pečt).

Jaz dam toliko čebule kot mesa, kar precej sladke rdeče paprike v prahu, pa seveda običajne začimbe, tudi malo paradižnikove mezge, pa vodo dolivam počasi, sproti, ko se poduši. Moja “skrivnost” je v tem, da potem, ko je golaž kuhan (ga kuham vsaj uro in pol, raje dve), zložim vse meso ven (zato je bolje, da so kosi malce večji), nato pa vso omako zmiksam z blenderjem, zraven zmiksam vedno tudi kak kos mesa (imamo vsi raje omako kot meso….:-)) – in tako pride omaka precej bolj gosta in seveda zelo gladka (če imate radi tako). Pa kisla smetana na koncu je zame obvezna.

Prepražiš čebulo (moje razmerje je okoli 30 dkg čebule na pol kg mesa), dodaš na koščke narezano meso (najboljši je bočnik), popražiš meso. Dodaj govejo kocko, paradižnikovo mezgo, poper, malo muškata in pusti, da se vse skupaj poduši. Ko se voda, ki jo spusti meso pokuha, dadaj še malo vode, kupi Pomi (paradižnik zmiksan) in ga približno četrtino vlij notri. Spet pokuhaš. Na koncu dodelaj po okusu. Jaz ga zgostim tako, da žlico gustina zmešam z malo vode in vlijem notri. Dodam še mezgo ali pomi po okusu. Če je treba še dodajam začimbe. Kuhaj, da je meso mehko, vendar ne razkuhano.

Hvala za ti za recept. samo vprašala bi te rada ali dodaš še kakšne začimbe (razen muškata, popra in soli)
Hvala za odgovor in čas ki si ga vzela.

Lep pozdrav

golaz delam ponavadi iz bocnika. priblizno toliko cebule kot mesa. dobro preprazim,malo poprsim z moko in sladko paprilo,zalijem,toliko da je meso pokrito. dodam sol,poper,malo majarona ali pa zelo malo kumine. proti koncu dodam tudi malo vina. kuhati se mora dolgo in pocasi. lp petra

Kakor kdaj. Pri nas imajo radi prav takega. Poiskusi le s tem, če pa ti bo premalo pikanten, dodaj skupaj(ko ga boš gostila) še malo rdeče paprike (sladke). Tudi ščep majarona je dober.
Dober tek in napiši, kakšen je bil!

Včeraj sem ga naredila in je bil super.
Vsi so ga pohvalili. Hvala ti za zelo dober recept.
Lep pozdrav!

Me veseli, da ti je uspelo. Pozabila sem ti sicer napisati, da takrat, ko pražim čebulo dodam tudi dober ščep sladkorja. Boš pa to naredila naslednjič.

Lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close