Goveji golaž
Jaz dam toliko čebule kot mesa, kar precej sladke rdeče paprike v prahu, pa seveda običajne začimbe, tudi malo paradižnikove mezge, pa vodo dolivam počasi, sproti, ko se poduši. Moja “skrivnost” je v tem, da potem, ko je golaž kuhan (ga kuham vsaj uro in pol, raje dve), zložim vse meso ven (zato je bolje, da so kosi malce večji), nato pa vso omako zmiksam z blenderjem, zraven zmiksam vedno tudi kak kos mesa (imamo vsi raje omako kot meso….:-)) – in tako pride omaka precej bolj gosta in seveda zelo gladka (če imate radi tako). Pa kisla smetana na koncu je zame obvezna.
Prepražiš čebulo (moje razmerje je okoli 30 dkg čebule na pol kg mesa), dodaš na koščke narezano meso (najboljši je bočnik), popražiš meso. Dodaj govejo kocko, paradižnikovo mezgo, poper, malo muškata in pusti, da se vse skupaj poduši. Ko se voda, ki jo spusti meso pokuha, dadaj še malo vode, kupi Pomi (paradižnik zmiksan) in ga približno četrtino vlij notri. Spet pokuhaš. Na koncu dodelaj po okusu. Jaz ga zgostim tako, da žlico gustina zmešam z malo vode in vlijem notri. Dodam še mezgo ali pomi po okusu. Če je treba še dodajam začimbe. Kuhaj, da je meso mehko, vendar ne razkuhano.
Forum je zaprt za komentiranje.