Goveja juha
Se strinjam s tabo, jaz ponavadi vzamem kar šlegel, da ga lahko uporabim
naslednji dan za kosilo ali pa kakšne lepe goveje reberce in po možnosti
malo govejega repa. Od zelenjave pa dam dosti korenčka, peteršilja,
muškatni cvet, malo naribanega muškatnega oreščka, zeleno, en strok česna, malo popra v zrnu in eno celo, rahlo prepečeno čebulo in seveda
sol po okusu in čisto malo vegete.
meso obvezno v mrzlo vodo in naj se počasi segreva, če preveč zavre, takoj dodati kapljo mrzle vode.
jaz dam poleg zelenjave, ki so jo že predhodnice omenile, tudi korenček, kakšen ohrovt, čebulo obvezno tudi s koščkom olupka. dodam tudi česen in en olupljen krompir.
juha naj vre zeloooo počasi kakšne 2-3 ure.
moja juha je tako bistra, da jo sploh ni treba precejat.
naj povem, da skoraj vso zelenjavo kuhano takoj pojem.
Hej! Ste ze vse povedale.
Samo dodatek.
1. Ko dobim goveji rep(kar je bolj po redko),ga kupim na zalogo za v zamrzovalnik.
2. Juho rada skuham zvecer,da drugi dan poberem vso mascobo.
Nekateri tudi protestirajo,nic zato.
3.Poleg vse mogoce zelenjave je korencek obvezen,ga vedno pojem in ostalo tudi. Jaz dam tudi lovor,ste verjetno ze napisale.
4.To je vpliv it. kuhinje in pri meni obvezno.
V polovico malo na plosci popecene cebule vtaknem tri nageljnove zbice,
in vtrem malo sveze naribanega muskatnega orescka in vse v vodo.
Ce imam parmezanovo staro skorjo(in to je skoraj vedno),lepo ostrzem
in dam zraven.
5.Enkrat sem ze napisala,da dam meso in kosti najprej v zelo malo vroce vode in vre 5 minut,potem vzamem meso ven,operem lonec,natocim mrzlo vodo in kuham juho.Zakaj?Takrat je bila cela diskusija.Jaz pac delam tako.
6.Lep kos mesa(mi mu recemo capel di prete – ima po sredini tanko zilico in je dobro tudi za dusenje),ki ga mislimo pojesti,vzamem po eni uri kuhanja ven,ga dam v manjso posodo z nekaj zlicami juhe in na minimalni toploti pokrito se cmarim .Juha se pocasi spreminja kot v neko redko
zelatino.Zelo dobro s prazenim krompirjem.Lahko pa narezemo na lepe rezine in damo v ponev z malo hladnega olja,petersilja in cesna,zlica gostega p.soka, juhe,pokrijemo in se malo popecemo; imamo skoraj zrezke v omaki.
Sosedov Jure je napisal za domaco nalogo po mojem nasvetu.
Juho kuhamo tako,da se dve gospodinji prepirata,ali vre ali ne,ko gledata v lonec.Bil je pohvaljen!
Steklok.pl. je na minimum – tista majhna.Na plinu nisem tega nikoli dosegla.
Dober tek pri dobri juhi ali cim drugem in soncen vikend.Jaz bom kuhala marmelado iz cesp ali jih razkoscicene dala v zamrzovalnik in skuhala
drugic(mogoce celo pozimi),ce bo lepo vreme.
Mogoce mrgoli napak,ne bom se enkrat brala. Lp Babi
Titi,hej!
Hvala,da si dopolnila.Vcasih se mi zdi kaj tako samumevno,da spregledam.Res,pri nas je to pbvezno!Sicer sem v “vsemogoco zelenjavo” podzavestno vkljucila tudi paradiznik,ceprav je rdec.Najraje dam pelat,ce ni drugega, pa vlozenega ali zamrznjenega.Prav mi pride tudi tisti posusen.
Se danes pri vas kuha goveja juha? No,pa se rima se!
Lep pozdrav s primorskega konca Babi
Forum je zaprt za komentiranje.