goveja juha
Z mojo sodelavko sva v službi načeli temo o kuhanju goveje juhe in me je presenetila z izjavo, da ona najprej meso nekoliko prevre, nato vso vodo odlije, prilije novo vodo in šele nato skuha juho do konca, z običajnimi dodatki. Da ima meso neke slabe, nezdrave sestavine v sebi, zato je treba prvo vodo odliti. Da tako delajo vse, ki jih pozna v njenem kraju, in tudi na veliko kmetijah tako kuhajo.
Česa takega še nisem slišala, niti kje prebrala, zato prosim za vaše komentarje in nasvete, kako vi kuhate govejo juho.
Tudi sama kuham juho tako. Zakaj? Znanec je imel pred casom operacijo na crevesu.Po uspesni operaciji, je v casu,ko je bil hospitaliziran, imel z ostalimi pacienti nekak tecaj o zdravem nacinu prehranjevanja in pripravljanja hrane.Med drugimi zanimovostmi so jih poducili,zakaj je tak nacin juhe priporocljiv.Skodljive snovi se nekako odstranijo. Od takrat kuham tako: meso in kosti dam v manjso kolicino vode,da hitro zavre in pustim 10 minut vreti.Meso hitro zakrkne, tako se hranljive snovi se ne izlocajo v vodo .Odlijem vodo z vsemi penami in nalijem potrebno kolicino vode in kuham naprej kot obicajno.Tako kuha veliko ljudi. Lahko recem,da je juha enako dobra,seveda,ce je meso kvalitetno in kar veliko zelenjave v njej.Sem cisto pozabila,da sem juho kdaj drugace kuhala. Zanima me,kaj bodo se drugi povedali. Sicer mesno juho bolj poredko kuham in se to pozimi;imam raje zelenjavne juhe.Lep pozdrav Babi
o bože mili. kaj se bodo še vse spomnili. vse v imenu zdrave prehrane? a to, da je pa vsa hrana pridelana v zasvinjani zemlji, na zasvinjanem zraku, pa nikogar ne zanima?? le kdo mi lahko garantira sestavo zelenjave, ki jo pod oznako “bio” kupim na tržnici?? dajte ga no srat. potemtakem je še najbolje da sploh nehamo jest, ali pa si kar takoj, da si skrajšamo muke, damo štrik za vrat.
Hej,resna! Te popolnoma razumem.Vem,da je bolj ali manj vse nekako onesnazeno.Se za svoj sadovnjak,ki ga ze leta ne skropimo ,ne morem priseci,da ni onesnazen.Verjetno zato,ker okoli skropijo,mi nimamo v marelicah in mandeljnih
skorj nic crvov.Pridelka je za nas se vedno dovolj. Ptici so stalni gostje in se nobenega nisem nasla mrtvega.Cebel in os je tudi veliko.Prve hruskice sem komaj resila pred njimi.
Toda,ce kaj skusam narediti manj skodljivo,me to nic ne stane.Tele nasvete osebja s KC sem pac vzela resno. Vsak je gospodar svojega zivljenja.Nikomur nic ne vsiljujem.Sem pac odgovorila na vprasanje,ki ga je nekdo postavil.Tudi nisem fanatik,,jem skoraj vse.Prednost pa dajem absolutno zelenjavi in sadju,za katerega res ne vem,ali ni oporecno,pa saj ne moremo mi potrosniki tu skoraj nic.
Imam zelo pametno sosedo,ki pravi,da se je clovestvo v svojem razvoju vedno prilagajalo,da je obstalo.Mogoce se bomo tudi strupenim snovem prilagodili!?
Se vedno mislim,da narava le opravi svoje,ce je le ne bomo res unicili.To so ze pretezka razmisljanja za tako vroc dan.
Meso mi ze skoraj mesec dni sploh ne disi.Nisem vegetarjanec.Pozimi pa mi zadisi naravno pecen zrezek,domaca panceta , bratrancev prsut in
tudi domaca klobasa z zeljem. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.