goveja juha-kako dolgo
eden do dva dni, ostanek zamrzni, da obdrži juha kvaliteto. Shranjuj v emajlirani posodi v hladilniku,stekleni ali porcelanasti. V zamrzovalniku pa seveda v primerni plastiki za zamrzovanje.
Pa nikar imet odkrite juhe v hladilniku, ker ti bo vse dišalo po juhi, kar ni hermetično zaprto. Daj samolepljivo folijo čez posodo.
V nerjaveči-rostfrei posodi pa se ti bo juha že po enem dnevu skisala, tudi če v njej ne bo paradižnika.
Vse kar je mastno, sladko, kislo, slano ne sodi kadar shranjujemo (samo kuhamo) v nerjavečo-rostfrei posodo. Podobno je z alu folijo. Vse kar ne sodi v ali folijo, tudi ni primerno shraniti v zgoraj omenjeni posodi.
Jaz vedno nakuham velik lonec, pa potem odvečno shranim v zamrzovalnik.
Mi na pamet ne pride, da bi jo zmrzovala. Jo kar v loncu, kjer se je kuhala ohladim in dam v hladilnik. Odkrito, juha še nikoli ni dala vonja drugim stvarem. Pa se mi v 2o letih še ni zgodilo, da bi se česa navlekla, ali pa pokvarila. Ne ni šans da zamrznem juho. Ti ki si pa vprašala, pa naredi kot češ.
Goveja juha je krasna jed, le za vsak dan ni,sploh za otroke ne!
Če pa je le skuhate za več kot dva dni – Še vročo v stekleni kozarec in “diht” zapreti s pokrovčkom ( seveda mora biti obojno popolnoma čisto) in to je lahko potem v hladilniku več dni. Tudi zmrznjena v primerni plastični posodi bo v redu. Nikakor pa naši hladilniki niso dovolj hladni, da se v juhi , stari več kot 24 ur ne bi razvilo svašta!
Vprašate kaj mikrobiologi uporabljajo, za gojenje bakterij!
A mogoče uporabljajo govejo juho, haha, pa sej res ni več za živet.In zakaj že škodi goveja juha otrokom. Čudno pa so zmeraj govorili za zdravje pa ena dobra goveja župca, pa za mačka tudi. Aja zdaj po novem ena tableta goveje juhce, ker je scanje od krave ven pobrano, ne.A je iz solate, ki je gnojena s kravjim gnojem doma, naravna bio, tudi drekec in scanje ven pobrano.Kako se pa pol taka hrana imenuje, pola bio.
Če ne bi bilo goveje juhe, bi bila najbrž vegetarijanka … Ni mi do mesa, juha mi je pa fantastična.
Ne jem jo pogosto, brez nje pa ne morem. In hecno: kadar sem bolna, vedno v nulo izgubim apetit. Razen kakšnega čaja vase ne morem spravit NIČ. Ko pa se mi stanje začne malo izboljševati, se mi pa začne pred očmi prikazovati – goveja juha z rezanci. In takrat dragi hitro teče k mesarju …
Je pa res, da ne veva, kaj bi s tistim kuhanim mesom, ker ga ne marava. Nekaj malega ga sicer pomlati mačka …
To, da juha na hladnem želira, samo pomeni, da je močna in da nastane neke vrste aspik (kot za tlačenko). Zavri jo, zakuhaj in bo taka kot prvi dan. Meni zdrži v hladilniku tudi 5 dni, v rostfej posodi, še nikoli se mi ni skisala (želirala pa skoraj vedno). Je pa res, da paradajza res ne dam nikoli notr.
vsaka pripravljena-kuhana- jed je lahko v hladilniku največ 3 dni.Zakaj?
Zato, ker se bakterije z imenom LISTERIJA razmnožuje tudi v mrazu od 5 st. celzija dalje in preživi tudi 120 st. celzija.Vsaki dan se razmožuje 1 x in v 3 dneh se razmnoži tako, da vsekakor škoduje.To lahko čutiš takoj, lahko pa kar nekaj kasneje.Eni ljudje ste preveč površni in se posmehujete določenim škodljivcem ki nas lahko napadejo.Spomnim se ženske, ki je imela povišano vsebnost kvasovk CANDIDA in ne bi smela uživat sladkorja, moke, itd…pa se je temu posmehovala…na koncu jo je to skoraj stalo življenja !!
Forum je zaprt za komentiranje.