Najdi forum

govedina

Pozdravljene.

Prosim vas za pomoc. Kako naj naredim govedino da bo mehka? Zelela bi jo samo malo popeci ( biftek), pa nisem sigurna, ce moram pred tem kaj narediti. Jo namazati z olivnim oljem in dodati limonin sok? Kaksne ideje.
Kateri kos govedine je najbolj primeren za to?

Hvala.

Ko pripravljaš biftek ga daj v marinado. To pripraviš iz olivnega olja, popra, provansalskih zelišč, rožmarina ter lin. soka. Pusti v hladilniku vsaj nekaj ur ali še boljše čez noč.
Ko se pripravljaš pečt najprej daj ogret posodo, medtem časom zrezke malo odcedi in pomokaj na eni strani. Peci najprej na strani, ki ni pomokana cca 4-5 min in nato obrni. Fino je, da zrezke tiščiš k dnu posode.Ker nikoli ne veš ali je zrezek notri še surov ali samo roza (stvar okusa), ga jaz vzamem iz posode in pokrijem z alu folijo. Tam temperatura še naredi svoje in je zrezek- biftek lepo roza.
Nekateri kuharji ga postavijo tudi za cca 2 min v pečico, da notri zakrkne.
Med samo peko naredim tudi omako iz zelenega popra, ki se zelo prilega k biftku. (Če naredim to omako ga nič ne posolim, sicer pa na koncu peke).

Najboljši kos za to je pljučna pečenka.

Pozdrav in dober tek Mateja

Najlepsa hvala za nasvet.

Pozdravcek.

Mene je tudi vedno strah, da biftek ne po pečen ali da ga bom pekla predolgo. Če nimaš časa za marinado, vtreš samo malo soli, popra, mogoče olja (potem ni treba nič v ponev). Jaz ga niti ne pomokam, škodi pa ne. Lahko malo namažeš z gorčico. 5 minut na eni strani, 5 minut na drugi. Pri prvi strani pečem odkrito, nekje na polovici druge strani prilijem malo belega vina ali vode, pustim še dodatnih 5 minut pokrito, da se poduši. Ampak to je že zaradi strahu :-)) Če imate radi, lahko daš v omako malo smetane, sladke ali kisle.

Izključno pljučna pečenka. Mesarji sicer radi tiščijo rostbif, da je tudi enako dobro. Za 5 minut peke žal ni, ostane trdo, rostbif je treba malo dalj dušiti.

Mjam, in poprova omaka…
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close