Gostite, prenočite kolega, ki je prišel iz druge države?
He, he, dobro napisano, da še prdnit ne moreš :).
Ja, res, ko pridem domov, rabim mir. Ne pa, da me bo obiskovalec čakal, da mu dam jest. Zdajle zvečer sem prišla izpod tuša, sem pa še vedno pokonci, oblečena za spat. Ne bi zdajle imela nekega znanca zraven.
Pa zjutraj, da se bi v kopalncii umikala nekomu znancu pa mu stregla zajtrk? ALI pa se ponoči preko njega kobacala na WC pa poslušala njegovo prdenje in smrčanje?
Pa jaz šla v službo, on pa se razkomotil v moji spalnici?
Ni šans.
Z ljudmi, s katerimi se poznam, sodelujem vedo, da v takem primeru je obvezna predhodnja najava…Ja, seveda, če me nekdo prosi, mu ugodim. Za padalske zadeve, planirane – da mi pride na zvonec pa prej ne pokliče po telefonu, pač ne. Četudio je kakšna niujna stvar, pa če prej 5 minut pokliče in preverim, če je možno.
Edino normalno, 13.12.2021 ob 21:18
ena nevljudna, 13.12.2021 ob 19:47
Tudi jaz rada potujem, kaka tuja dežela, iz kraja v kraj. Pa ne grem h komu na obisk, da me nafutral in prenočil. Si lepo sama plačam nočitve.
TUdi, če sem v nekem kraju, kjer imam znance, jim ne pridem na vrata.
Sem pa že, v eni državi, povabila znanca na pijačo. Ampak nočitev sem si prvo plačala, potem predlagala srečanje v lokalu :). NIsem kar na dom prišla pa čakala, da me prenočijo.
Tako, da jaz se ne naslikam h komu na spanje. Posledično tudi ne gostim popotnikov.
Da, 13.12.2021 ob 16:30
Seveda ga prenocimo, po predhodnem dogovoru – poklice, rece, da bi prisel, ce ga lahko prenocimo in ga. Ce ne gre drugace, spi na turbomaksimusu, pa magari v kuhinji (sem tako spla pri sestricni, ki je zivela v garsonjeri in je imela smo eno posteljo).
Kaj je to problem?
Pa ti ni neprijetno, da se nek tujec svaljka po tvojem stanovanju? Greš ponoči pit v kuhinjo, pa tam nekdo leži. V bistvu še prdnit ne moreš. Pa npr prideš iz službe domov, ti paše mir in počitek, pa moraš nekoga animirat. Danes srazna prenočišča tako poceni, da res ni potrebe tako klošarit naokoli.
Leta nazaj me je kontaktiral en sorodnik iz tujine, ki sem ga videla enkrat samkrat, ko je bil on star par let, jaz pa konec osnovne sole, da mora v Ljubljano, da uredi dokumente in ce bi lahko prenocil pri nas. Je spal dve noci brez problema, uredil kar je imel in sel, nikdar vec ga nisem videla, a se danes sva v obcasnem kontaktu preko spletnih komunikacijskih omrezij.
Zakaj bi mi bilo zoprno? Pac se je poknil na kavc, bo ze potrpel, ce moram ponoci pit in lulat, kakor tudi meni ne bo padla krona z glave, ce se bo stusiral v moji kopalnici in bom morala po njegovem odhodu oprat posteljnino.
Res je, da imamo vedno pospravljeno in cisto, ne ravno za inspekcijo, a pred nobenim obiskom ne norimo po stanovanju, da bi pospravili in cistili. Druga stvar, gladko mi dol visi, ce za normative nekoga ni dovolj cisto ali kavc ni dovolj udoben ali ni bil dovolj dobro postrezen spredaj in zadaj, ce komu kaj ni vsec, so tam vrata in ne rabi vec hodit k nam!
Forum je zaprt za komentiranje.