Gostite, prenočite kolega, ki je prišel iz druge države?
A v garsonjeri nimaš kopalnice?
Drugače se meni še nihče iz tujine ni nenapovedano nalimal na vrata, ampak če bi se bi pa seveda spal lahko na kavču. Gostim (no zadnje dve leti ne) večkrat prijatelje iz tujine. Imam enosobno stanovanje kjer je samo kopalnica ločena z vrati in ni nikoli nobenih problemov. Mi ni problem v isti sobi spati. Itak so to v večini ljudje s katerimi sem potovala in spala v hostlu z njimi in še parimi v sobi skupaj 🙂
Jaz nimam navade se komu nevabljena naslikat na vrata, še manj, da bi potem prosila za prenočitev.
V svojem domu pa imam rada zasebnost. Mi ni do deljenja s svoje spalnice s kar enim moškim.
Temu mojemu znancu je pa kar samoumevno, da pride h komu za par dni na obisk. NIma pa denarja za hotel. Kaj za hotel, niti za kamp ne.
Nenapovedano ti pride na vrata? Če je ravno invazija živih mrtvecev zunaj, ga pogojno spustim not, sicer pa VIA! Da prihaja iz tujini pa v 21. stoletju res ni noben argument, halo. Zgolj dokaz, da ni star 12 let in lahko sam poskrbi za svoje dupe, če je že tak pizdokl, da ga noben noče na svojem kavču gledat (sicer se ne bi sam k ljudem vabil, kenede 😉
Buio, 13.12.2021 ob 17:30
A to si ti ko mas vse razmetan in natlacen.
Pa ne ves kva z njimi k te je sram.
V kuhno na tla ga daj pa ne bod zategla. Ce ma se manj k ti bo znal zelo cenit
Tudi jaz sem pomislila na to:)
Torej dripac vendarle ni čisto nenapovedano prišel. In zanimivo, kakšni so to prijatelji, znanci ene izobražene petdesetletnice z dobro službo.
Jaz imam enega kolega. Potuje okrog in okrog po svetu. Največkrat spi, kjer pač lahko postavi šotor zastonj. Včasih gre k domačinom vprašat, če sme, včasih kar tako nekje postavi.
Velikokrat spi preko spletnih couch surf portalov (to so portali, kjer posamezniki objavijo, da so pripravljeni prenočiti popotnike). Če pa pozna kje koga, tudi, če je samo bežni znanec, pa kar pride in se priporoči za nočitev. Pa, kolikor pravi, ga vedno vzamejo. Pri nekaterih ljudeh je pa tudi po več dni na bivanju. Tako, da mu je kar normalno, da h komu pride in da tam prenoči. Ne vem pa kako, da mu nikoli noben ne reče ne :)-
no če nekdo pride iz tujine se seveda prej najavi in imamo dovolj prostora, da jih gostimo (pa tudi koga iz domovine, če je treba). Kaj pa se tebi v glavi zgodi, da vsak mesec načneš to temo (do sedaj si govorila, da si v luknji v tujini in ne maraš, da bi te kdo obiskal), pa tudi ne vem. Hudičevo dvomim, da te kdo sploh hoče obiskat.
ena nevljudna, 13.12.2021 ob 16:34
Gre za nepovabljenega gosta. Imam pa garsonjero. Kar pomeni, da se ne bi mogla v zasebnosti niti preobleči.
Se nikdar se mi ni nihce naslikal na vrata in rekel, da bi prespal. Ce se pa kdaj to zgodi, mislim, da bi ga prenocili.
Pri sestricni v garsonjeri nas je spalo 5, midve in moji trije otroci, oni na vecjem turbomaksimusu ob njeni postelji, jaz ob kuginjskem pultu. Zjutraj smo ‘postelje’ postavili ob steno, da smo sploh lahko hodili, preoblacili smo se v kopalnici.
Pri nas v stanovanju 80m2 z eno kopalnico nas je 1x spalo 12 odraslih, dve noci, drugace pa jih je ze veckrat prespalo 10-15,ko so fantje imeli zurke, pa se niso imeli izpitov za avto in so potem prijatelji prespali.
Rada vidim, da se ljudje pravocasno napovejo, ni problrm, ce pride kdo cez 5 minut na kavo, ce pa pride za cel dan ali vec dni, naj vsaj par dni prej pove, da se lahko primerno pripravim in gostim obiske.
Dandanes skoraj nihče ne pride na obisk nepovabljen, kaj šele, da bi se nekdo kar naslikal na vratih!
Tako da ne. So redki ljudje (prijatelji), ki imajo vedno vstop k meni in bi vedno lahko prespali, če bi bilo treba. Ampak jim ni treba, vsaj do zdaj mi ni še nihče od njih rekel za to. Drugi pa ne morejo niti na obisk, če prej ne pokličejo.
Tudi jaz se nikoli pri nikomur kar ne pojavim na vratih.
My Flat My Choice, 13.12.2021 ob 17:51
Nenapovedano ti pride na vrata? Če je ravno invazija živih mrtvecev zunaj, ga pogojno spustim not, sicer pa VIA! Da prihaja iz tujini pa v 21. stoletju res ni noben argument, halo. Zgolj dokaz, da ni star 12 let in lahko sam poskrbi za svoje dupe, če je že tak pizdokl, da ga noben noče na svojem kavču gledat (sicer se ne bi sam k ljudem vabil, kenede 😉
Se popolnoma strinjam. Da se ti nekdo kar na vrata nalima, sploh v teh časih, mora biti pa res brez osnovne kulture. S takimi pa ne želim imeti opravka.
Tudi jaz rada potujem, kaka tuja dežela, iz kraja v kraj. Pa ne grem h komu na obisk, da me nafutral in prenočil. Si lepo sama plačam nočitve.
TUdi, če sem v nekem kraju, kjer imam znance, jim ne pridem na vrata.
Sem pa že, v eni državi, povabila znanca na pijačo. Ampak nočitev sem si prvo plačala, potem predlagala srečanje v lokalu :). NIsem kar na dom prišla pa čakala, da me prenočijo.
Tako, da jaz se ne naslikam h komu na spanje. Posledično tudi ne gostim popotnikov.
Torej najozji druzinski član starši, sorojenci, kak vredu nečak oz nečakinja se lahko nariše kadarkoli in ga nekam že stisnemo.
Prijatelji otrok se morajo napovedati + morajo biti normalni že znani prijatelji, ki jih poznam in spijo na rezervnem jogiju ali turbotu.
Najboljši dve prijateljici z otroki kadarkoli nenapovedano, jih bomo že razporedili, magari če pridejo v kamp, domov ali na vikend.
Ostali se morajo napovedat in vedno malo premislim koga vzamem pod streho. No vsaj več kot znanec ali pa kak sošolec iz srednje šole mora bit. Ne more nekdo s katerim se nisem vidla od mature, sedaj pri štiridestih nenpovedano vletet.
Pri tistih, ki lahko pridejo, ker se dovolj dobro poznamo mi prostor ni problem niti v garsonjeri, magari spi zraven mene.
Eni mislijo, da tisti, ki smo samski in tudi sami živimo, da samo čakamo, da se nam kdo naslika čez noč.
Imam dva taka znanca, zastonjkarja. Si mislita, da se lahko kar naslikat k znancem, ki živijo sami.
Če nekdo živi s starši ali pa, če ima familjo, potem se ne silijo. Če je pa kdo sam v svojem stanovanju pa eni mislijo, da bo pa kar gostil znance.
ena nevljudna, 13.12.2021 ob 19:47
Tudi jaz rada potujem, kaka tuja dežela, iz kraja v kraj. Pa ne grem h komu na obisk, da me nafutral in prenočil. Si lepo sama plačam nočitve.
TUdi, če sem v nekem kraju, kjer imam znance, jim ne pridem na vrata.
Sem pa že, v eni državi, povabila znanca na pijačo. Ampak nočitev sem si prvo plačala, potem predlagala srečanje v lokalu :). NIsem kar na dom prišla pa čakala, da me prenočijo.
Tako, da jaz se ne naslikam h komu na spanje. Posledično tudi ne gostim popotnikov.
Da, 13.12.2021 ob 16:30
Seveda ga prenocimo, po predhodnem dogovoru – poklice, rece, da bi prisel, ce ga lahko prenocimo in ga. Ce ne gre drugace, spi na turbomaksimusu, pa magari v kuhinji (sem tako spla pri sestricni, ki je zivela v garsonjeri in je imela smo eno posteljo).
Kaj je to problem?
Pa ti ni neprijetno, da se nek tujec svaljka po tvojem stanovanju? Greš ponoči pit v kuhinjo, pa tam nekdo leži. V bistvu še prdnit ne moreš. Pa npr prideš iz službe domov, ti paše mir in počitek, pa moraš nekoga animirat. Danes srazna prenočišča tako poceni, da res ni potrebe tako klošarit naokoli.
Forum je zaprt za komentiranje.