gostinci izkoriščajo
Sem misllil, da bo boljše zdaj, ko so gostinci izkusili, kako je biti brez denarja… pa še naprej izkoriščajo svoje zaposlene (kuharje, natakarje)…To je kao normalno v gostinstvu, mi je rekel kolega. Pa se res ne da nič narediti??
primer: kolega dela kot kuhar v gostilni, zaposen redno, dela od 8h zjutraj do 23h, včasih celo do 1h zjutraj.. Šef je ijanec (tudi kuhar po izobrazbi), ko delata sama, je kolega sam za vse,šefe pa se ga že dopoldan nacuka…dela po 5 dni na teden, 1 dan je fraj, ker je gostilna tisti dan pač zaprta. med tednom restavracij dela po 6 dni v tednu. pa nima potem nič več dni fraj… 3 kuharji so zaposleni, očitno jim primanjkuje kadra…pa ne, da bi zaposlili… je pa high end restavracija, ne vem kako imajo lahko slabše pogoje dela kot lokalna picerija (8h/dan se dela, nobenih nadur, dovolj zaaposlenih, večja urna postavka, 2 dni/teden sta fraj…)
tale tvoj kolega, 21.05.2021 ob 18:36
in zakaj tale tvoj kolega ne zamenja delodajalca?
Ker je high end restavracija (kot referenca)?
Forum je zaprt za komentiranje.