gostilna?
Mi smo zadovoljni s Štorkljo na Šlajmerjevi 1, bilo nas je že tudi 30. Hrana je v redu, postrežba tudi, cene zmerne.
V Šestici nismo bili zadovoljni. Postrežba je bila obupna, počasna, natakar je vsaki dve uri prinesel kak liter vina, nas pa je bilo 25, hrana niti ni bila tako slaba, vendar predrago za ponujeno. Ni problem plačati, če to dobiš. Parkinga tako rekoč ni, le na Dalmatinovi.
Ampak po tem se zopet vračamo v Štorkljo. Vsak lahko naroči, kar želi, od kitajske do navadne hrane. V teh lokalih smo imeli obletnice mature, tudi deseto. Parking je v glavnem kar na Zaloški, nekaj ga je tudi pri sami gostilni.
Petdeseti rojstni dan mojega očeta smo praznovali v Bizoviku, v gostilni Znamenšek. Obup od obupa! Oče je rezerviral dva tedna prej, imeli smo potrjen datum in število sedežev, nato pa je bilo sedežev premalo. Jedilnik smo imeli dogovorjen (tako so tudi zahtevali ob rezervaciji miz), ker pa so imeli isti večer najavljeno tudi eno poroko, za katero se je izkazalo, da je bilo svatov bistveno manj, kot so bili dogovorjeno (zakaj bi to bil naš problem?), je bilo ozračje v gostilni (natakarji) očitno turobno. Za nameček smo mi namesto dogovorjenega jedilnika (bilo nas je 40) dobili hrano kot tisti na poroki, mukoma smo jim nato dopovedali, da smo se dogovorili tudi za ponudbo rib, nato so nam vendarle ustregli, vendar je bila hrana obupna in nikakor po našem okusu. Parkinga imajo dovolj. Cene občutno previsoke, posebej ker nam niso ustregli oziroma nas posilili s hrano, ki jim je ostajala v ogromnih količinah. Morali bi spustiti ceno! Seveda plačaš tudi glasbo – všteto je pri hrani!
Trideseto obletnico poroke mojih staršev smo praznovali v gostilni Mihovec, v Pirničah (Medvode), kjer sta se moja starša tudi poročila. Čudovito. Glasba je bila mešana, bil je nek ansambel, ki meni niti ni bil najbolj všeč, vendar je igral mešano glasbo in plesišče je bilo ves čas polno, gostje so ga zelo radi sprejeli. Hrana je bila, kot se spodobi. Naročili smo taisti večer, prej smo se le okvirno dogovorili, kaj bi radi, kakšne predjedi, glavne jedi so nam všeč in ker smo bili večje omizje, pri njih pa smo ostali do 4. ure, sta se starša odločila ob 2. uri zjutraj še za toplo obaro, saj so bili plešoči kar lačni, piškotki pa tudi vsem ne ustrezajo. Postrežba je bila hitra, prijazna, ustrežljiva, ničesar ni manjkalo, vse pijače je bilo dovolj, ves večer smo imeli na mizi dovolj sadja. Pri večerji smo želeli več zelenjave kot mesa, zelenjava je bila čudovito pripravljena, solate tudi. Torto sem pripeljala s seboj in so jo prijazno razrezali in poskrbeli za celotno postrežbo. Parkinga je dovolj. Cene zelo zmerne, čeprav zraven plačaš tudi glasbo, vendar ob takem zadovoljstvu to rad plačaš in še ne pozna se prav preveč.
Pohvalijo tudi gostilno Lunca, malce zunaj Grosupelj. Meni sicer ni bila všeč, hrana je bila obupna, vendar glede na to, kako jo hvalijo, že malce sumim, da smo mi le narobe naročili. Sem pa že slišala precej pohvalnega, menda imajo zelo pester jedilnik, posebej če se prej dogovoriš, menda radi ustrežejo. Parkinga je dovolj. Ne vem, kako je z glasbo.
Lani smo bili za Martinovo v gostilni Kramar, tudi malce zunaj Grosupelj. Krasno. Bili smo prezgodnji za glasbo, saj smo želeli pozno kosilo oz. zgodnjo večerjo, ob 18. uri, glasba je bila od 20. ure dalje, hrana krasna, postrežba tudi, jaz ne jem mesa, pa sem bila zelo lepo presenečena nad ponudbo zelenjave, čeprav sem svoje omizje povabila na Martinovo pojedino. Bilo nas je 10, sem pa videla tudi večja omizja. Cene zmerne, parkinga imajo dovolj.
Jaz se za vsako večje omizje poskušam v gostilni dogovoriti za kakšno glasbo, po možnosti živo, odvisno pač, kakšne goste imaš. Nekaterim je mučno sedeti ves večer in še radi plešejo, torej je dobro, da je glasba. Pa tudi dolgočasno ozračje avtomatično razbiješ. Pri večjem omizju že skoraj je kak plešoči par in je fino, da glasba razvedri goste. Hrane nikoli ne naročam pri rezervaciji mize! Še to, pri Znamenšku so hoteli kavcijo za mizo, če bi to zahtevali od mene, bi mirno odkorakala iz gostilne – bom že plačala, ko bom zapustila gostilno! Navadno se okvirno dogovorim, kaj bi radi, same jedi pa naročamo, ko smo zbrani za mizo. Navadno je zato treba počakati kakih 15, 20 minut, vendar to kar hitro mine ob klepetu in glasbi.
Pa lepo se imejte, kjer koli že boste.
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.