gostilna janežič na pšati
Mi gremo večkrat tja družinsko – s taščo in tastom. Za pohanga pšanca je super. In za praznovanje 70. rojstnega dne tudi. Svoje 30. letnice pa jaz osebno ne bi praznovala tam, je pač taka klasična gostilna, imajo ekstra sobo, čisto ok za družbo, ampak to je pač ena dolga miza, za katero se sedi in je in pije.
Izogibaj se vikendov, ker je gneča kot na avtobanu, preglasno, združen si z ostalimi gosti, mize na milimetre, da se skoraj pod rebra rukaš – tako smo imeli mi takrat, ko smo tam bili. Hrana je povprečna, pšanc je pa celo že v Jurmanu boljši iz friteze, so se v Jurmanu popravli, v Pšati pa pokvarli…. Pa ne hodim drugače v Jurmana, samo smo bili zadnjič povabljeni na en RD, pa je bilo kar solidno, pa mir, zasebnost smo imeli, svoj predelek prostora, smo se vsaj lahko normalno pogovarjali, v Pšati se moraš pa prav dret, da kej slišiš čez mizo, ker je šundr od ostalih gostov.
Imajo sicer en osrednji prostor, kamor ponavadi dajo dve tri družbe inče je polno, ni fajn, pa še vroče, vsesorte vonjave z ljudi se mešajo z vonjavo hrane. Je pa to tipična slovenska gostilna, ki se je že malo skomercializirala, je bilo pred leti bistveno bolje in dobra kvaliteta glede na ceno, sedaj pa ne več toliko – je preveč masovka.
Pred kratkim smo v gostilni Janežič praznovali rojstni dan in bilo je super!!!! Lepo so nas sprejeli in posedli za zelo lepo pripravljeno mizo. Za začetek so nam postregli z domačim kuhanim želodcem in domačo šunko s hrenom. Nadaljevali smo z zelo okusno gobovo juho (sami jurčki) in govejo juho z žlikrofi in rezanci. Glavna jed je bila servirana na pladnjih ( zelo lepo ocvrt piščanec in dunajc, zrezki v gobovi omaki z rižem, okusna polnjena telečja rebrca) s prilogo( najboljši sirovi štruklji). Pri njih smo naročili tudi sladice – njihov sladki tris, ki je bil serviran na zanimih krožnikih (ladjice). Mmm, kako smo se oblizovali. Radi se bomo vračali v to gostilno, ker je res odlična hrana in tudi postrežba.
Forum je zaprt za komentiranje.