Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Gosti sok: fantastično!

Gosti sok: fantastično!

Po receptu malo niže sem naredila breskov sok, ki je bil res enkraten in bom vajo še večkrat ponovila, ker ga že ni več….Ker sem imela domače bolj drobne breskve, sem jih prvi večer kar razkoščičene s kožo zavrela in nadaljevala zjutraj tako, da sem jih spasirala skozi cedilo. K temu sem dodala skuhan korenček, in vse skupaj zmiksala, dodala osladkano vodo in sok 4 limon,nalila kar v kozarce za vlaganje (steklenic nisem imela) in sterilizirala. In to je to. Zagotovo pa je korenček tisti, ki da soku piko na i v smislu gostote in barve, okusi pa se ne. Vsi pivci so rekli, da je mnogo boljši od kupljenega.
Poleg tega sem z vrta pobrala že mnogo paprike in paradižnika ter skuhala sataraša za v skrinjo 20 l, pa še ga bo. Skoraj ne dohajam več pospravljati vrtnin: kumare, bučke, melancani, korenček, rdeča pesa, vse je bogato obrodilo, tako da bo dela še pa še. Hvala bogu.

Si pozabila recept za breskov sok?

Hvala, v

Kako pa pripraviš sataraš za v skrinjo?

Na olju popražim čebulo, dodam na rezance ali kockice narezane rdeče, rumene, zelene paprike, malo podušim, nato dodam ožet paradižnik zrezan na kockice in spet podušim. Ohlajeno razdelim v vrečke in v skrinjo. Količin nisem pisala, ker dam toliko, kolikor naberem . Bi rekla, da je po teži paprike in pardižnika približno enako. Letos sem dodala še posebej na pol skuhan in na koleščke narezan korenček. To pa potem porabim za prelive testenin, kot dodatek v zelenjavne mineštre, v rižoto….

Pa še recept za sok: (link je nekaj postov niže pod Gosti breskov sok).
Jaz sem ga nekoliko po svoje naredila, saj količine pogosto priredim kar okusu. No tokrat takole: Približno 4 kg olupljenih lepo mehkih breskev sem zmiksala in dala v večjo skledo, nato sem dodala zmiksan odcejen kuhan korenček cca 1,5 kg, dodala še 1,5 kg raztopljenega sladkorja in ene 7 litrov vode, sok 5 limon, 1 pomaranče in 5 vanilijevih sladkorjev. Nalila v kozarce za vlaganje in sterilizirala 80 minut na 80 stopinj. Sok je odličen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close