Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek gospodinja

gospodinja

Odvisno kje ta gospodinja živi.
Je razlika ali v bloku ali pa na vasi z ogromno kmetijo.
Tista v bloku je verjetno večkrat utrujena od tega, da je nenehno zaprta med štirimi stenami, še posebej, če nima denarja, da bi lahko kam šla in si kaj privoščila.

Meni res ni jasno od kod vam ideja, da ima gospodinja prosti čas.

Pa poglejmo. Vstane se kot vsi ostali ob pol sedmih, saj se od nje pričakuje, če je doma bo pač zajtrk naredila, otroke porihtala. Možek se vstane poje zajterk, da ljubčka in se odpelje v službo. Gospodinja pa enega cmeravega otroka odpelje v vrtec drugega v šolo in tako se pricota domov ob 9, saj je še na poti domov skočila v trgovino. Potem v miru poje zajter. CELE POL URE ZA SEBE. Potem malo počisti, preobleče postelje in se počasi loti kuharije. Ob 1-2 pa mora že po otroke, saj je MAMA DOMA in ne morejo biti otroci v vrtcu do pol štirih. In ker je sposobna gospodinja ob dveh leti po otročka v vrtec, se z njim še malo poigra na igralih in potem ob 3 gresta po drugega otroka v šolo. Ko pridejo domov jim lepo servira kosilo, potem s solarko naredi nalogo ter počisti kuhinjo. Možek pride domov ob 5 utrujen. Ženka mu na mizo prinese kosilo, potem pospravi. Možek se malo uleže, potem pa gre malo na šport, da se sprosti. Ona pa še malo počisti, saj hoče, da ima prost večer, ko je lahko na razpolago le možeku. In skupaj v objemu pogledata eno nogometno tekmo. Potem pa se spomni, da je pozabila dat prat en pralni stroj. In komentar moža: ja pa kaj nisi mogla tega naredit dopoldan, saj si cel dan doma, sedaj pa mi ropota, ko gledam nogometno tekmo. …..

Jaz si to čist drugače predstavljam 🙂

Možek, ki pride domov ob 5-ih, verjetno je kosilo kje zunaj. Zvečer pa mu ona postreže s tistim, kar je ostalo od kosila. Pojest mora vse, ker je škoda proč metat. Ker to precej vpliva na njegov obseg pasu, se tudi ob fuzbalu kaj dosti ne stiskata, saj se ji je začel malo gabit, ko se je pa tako zanemaril. Raje še enkrat vrže cunje v stroj, saj se je menda prejšnja runda slabo oprala in speglat je tudi treba. Tudi tisto, kar morda ne bi bilo potrebno, ampak tako tudi bakterije uničiš. Tudi spucat mora vse sama, nanj se ni za zanest in ga je treba stalno kontrolirat, potem je pa čisto vseeno, če sama naredi. Sončke pa tudi ne gre s tem obremenjevati. Že tako so revčki popolnoma obremenjeni s šolo in kopico obšolskih dejavnosti.

Jaz si to čist drugače predstavljam :)[/quote]

In kako si ti predstavljaš. Mogoče takole. Gospodinja je zjutraj za akcijo, napade možeka že pred službo, saj ve da se ji nikamor ne mudi. Gor ga rukne ob po sedmih do pol osmih se malo poveselita. Možek vse srečen gre v službo in gleda ženki v oči ko jo zapusti, spotoma pelje otroke v šolo/vrtec. Ženka se vstane vsa vesela gre pod tuš, si privošči kavo in prebere časopis. Potem gre malo teč, kasneje se dobi s frendico na kavi, vmes nekaj poje v gostilni. Potem doma malo leži na terasi ob treh gre po otroke, kii majo že vse naloge narejene. Ob 5 pride domov možek, ga pričaka na vratih in polubčka. Skupaj spijeta eno kavo ali kozarec rdečega na balkončku in se malo pogovarjata. Potem ona malo po stanovanju naredi, on gre na šport, potem on s šolarko dela matematiko, mamica pa se s tamajhno malo igra. Skupaj pripravijo večerjo, otroke v posteljo. Nato pa skupaj pogledata ne dober film ali si naredita skupno koper in ženka mu z veseljem opkaže novo seksi perilo ki si ga je danes kupila.

Hja no.
Mal iz napačnega konca se lotevate vprašanja…
Mene tolk ne zanima, al gre ona po otroke v šolo ob enih al treh in kok časa leži na terasi….
Bistvo (zame) je v finančni odvisnosti. Ne glede na to, kolk dela je doma (in če ga hočeš videt,
ga je zmeri dovolj) – ostaja dejstvo, da to delo ni plačano. In ker ni plačano, po vsesplošni logiki
ni nič vredno.
E, TEGA se pa jaz ne grem.
Ker – ne glede na to, kolk solzavo-globoko-hvaležnih pogledov od moža bom dobila, dejstvo je, da
ne morem stran, če se mi zazdi. Ker – tega, kar imajo v Ameriki, kjer ti bivši pusti hišo in te še preživlja,
pri nas ni, a ne?
Nimaš bajte, nimaš službe, itak nič ne znaš delat, nimaš delovne dobe, nimaš penzije….
In nimaš kam it. In ostajaš z nekim bednim decom (recimo, da je beden) , ki to dobro ve in tudi tebi
to da dobro vedeti…in ga fehtaš za vsake najlonke ali vložke kupit, ker sama nimaš denarja…bljak.

Edina varianta, da se jaz grem “gospodinjo” je na kakšni trdni kmetiji, kjer lahko z “delom doma” kar
lepo zaslužiš. Sam nisem tip za to :-)))) (beri – prelena)

Zakaj ne ostaneš doma kot gospodinja? Saj bi dobila plačano, pa še pasalo bi ti.[/quote]

Od kod si pa ta komentar privlekla?

In kako ti veš, kaj bi meni pasalo? Ali pa se spet hecaš/”hecaš”?[/quote]

Preblisk. Jst se nkol ne hecam iz resnih tem:)).

In kako si ti predstavljaš. Mogoče takole. Gospodinja je zjutraj za akcijo, napade možeka že pred službo, saj ve da se ji nikamor ne mudi. Gor ga rukne ob po sedmih do pol osmih se malo poveselita. Možek vse srečen gre v službo in gleda ženki v oči ko jo zapusti, spotoma pelje otroke v šolo/vrtec. Ženka se vstane vsa vesela gre pod tuš, si privošči kavo in prebere časopis. Potem gre malo teč, kasneje se dobi s frendico na kavi, vmes nekaj poje v gostilni. Potem doma malo leži na terasi ob treh gre po otroke, kii majo že vse naloge narejene. Ob 5 pride domov možek, ga pričaka na vratih in polubčka. Skupaj spijeta eno kavo ali kozarec rdečega na balkončku in se malo pogovarjata. Potem ona malo po stanovanju naredi, on gre na šport, potem on s šolarko dela matematiko, mamica pa se s tamajhno malo igra. Skupaj pripravijo večerjo, otroke v posteljo. Nato pa skupaj pogledata ne dober film ali si naredita skupno koper in ženka mu z veseljem opkaže novo seksi perilo ki si ga je danes kupila.[/quote]

Bereš mi misli… 🙂

Kaj pa ce se tej gospodinji po x letih zivljenja med stirimi stenami preprosto “skisa”?

In kako si ti predstavljaš. Mogoče takole. Gospodinja je zjutraj za akcijo, napade možeka že pred službo, saj ve da se ji nikamor ne mudi. Gor ga rukne ob po sedmih do pol osmih se malo poveselita. Možek vse srečen gre v službo in gleda ženki v oči ko jo zapusti, spotoma pelje otroke v šolo/vrtec. Ženka se vstane vsa vesela gre pod tuš, si privošči kavo in prebere časopis. Potem gre malo teč, kasneje se dobi s frendico na kavi, vmes nekaj poje v gostilni. Potem doma malo leži na terasi ob treh gre po otroke, kii majo že vse naloge narejene. Ob 5 pride domov možek, ga pričaka na vratih in polubčka. Skupaj spijeta eno kavo ali kozarec rdečega na balkončku in se malo pogovarjata. Potem ona malo po stanovanju naredi, on gre na šport, potem on s šolarko dela matematiko, mamica pa se s tamajhno malo igra. Skupaj pripravijo večerjo, otroke v posteljo. Nato pa skupaj pogledata ne dober film ali si naredita skupno koper in ženka mu z veseljem opkaže novo seksi perilo ki si ga je danes kupila.[/quote]
Seveda pa obstajata prva in druga vrsta opisanih gospodinj.
Marsikaj je odvisno od same gospodinje in organiziranosti dela.
Prva gospodinja je malo preresno vzela svoje poslanstvo in že deluje kot služkinja. Ni treba vsak dan prati posteljnine..Ni treba vsak dan hoditi po trgovinah….
Ta druga je že bolj sposobna delo razdeliti in poskrbeti še zase in za sam odnos. 🙂

Uff, svaka čast, skela, perfektno si tole ubesedila! …me je zagrabilo, da bi še enkrat Gospodinjo od Ann Oakley v roke vzela.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Uff, svaka čast, skela, perfektno si tole ubesedila! …me je zagrabilo, da bi še enkrat Gospodinjo od Ann Oakley v roke vzela.[/quote]

Ja, tudi to, kar je skela napisala, je ena od negativnih značilnosti za gospodinjo (samo gospodinjo). Ampak žal smo v takih časih (ali pa državi), kjer ni tako enostavno dobiti službo.

Si pa res v taki situaciji zelo priklenjen na nekoga, nekako z njim “moraš” biti, pa si to želiš ali pa ne. In spet, tudi tisti drugi (ki hodi v službo) je nekako priklenjen na to gospodinjo. In če ima le kanček sočutja in neke moralnosti v sebi (ali karkoli že), bi zelo težko napr. prekinil odnos, pa če bi si to še tako želel.

Zelo nehvaležna situacija.

Uff, svaka čast, skela, perfektno si tole ubesedila! …me je zagrabilo, da bi še enkrat Gospodinjo od Ann Oakley v roke vzela.[/quote]

Ja, tudi to, kar je skela napisala, je ena od negativnih značilnosti za gospodinjo (samo gospodinjo). Ampak žal smo v takih časih (ali pa državi), kjer ni tako enostavno dobiti službo.

Si pa res v taki situaciji zelo priklenjen na nekoga, nekako z njim “moraš” biti, pa si to želiš ali pa ne. In spet, tudi tisti drugi (ki hodi v službo) je nekako priklenjen na to gospodinjo. In če ima le kanček sočutja in neke moralnosti v sebi (ali karkoli že), bi zelo težko napr. prekinil odnos, pa če bi si to še tako želel.

Zelo nehvaležna situacija.[/quote]

Ampak ob vsem poudarjanju iskrenosti pa ja ne bi priznali, da so taki ( ki si ne želijo) skupaj zaradi ekonomskih ugodnosti al kako?

Zelo nehvaležna situacija.[/quote]

Ampak ob vsem poudarjanju iskrenosti pa ja ne bi priznali, da so taki ( ki si ne želijo) skupaj zaradi ekonomskih ugodnosti al kako?[/quote]

Jaz sicer ne bi zamenjevala ekonomskih ugodnosti in ekonomske odvisnosti, ampak to sem jaz. Vem pa, da obstajajo tudi tisti, ki so malo bolj površni, pa da nekateri radi vidijo, da jim “ponosni samci” aplavdirajo. Neka.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Hmm, prednosti tega, da si gospodinja:
1. če si želiš ljudbimca, si ga lahko brez težav privoščiš, brez velikih skrivalnic in laži, da se je zavlekel sestanek v službi ali da si šla na fitnes. Moški se itak ne zanima za to, kaj gospodinja počne, ker itak mislijo, da gleda žajfice cel dan.

2. če nimaš službe, je sicer res, da si brez svojega denarja. Ampak to te dejansko moti samo, če si samostojna po naravi ali če je tvoj mož nesposoben (poskrbeti zate). Sicer pa lahko to tudi pomeni, da nakupuješ, ne da bi se ti bilo treba ukvarjati, odkod pride denar… Danes ni več niti težave, da ga moraš vsak mesec prositi za “keš”. Mu pač enkrat “prodaš” idejo o kreditni kartici in potem se ti s tem ni treba več ukvarjati…

3. imaš čas, da doma narediš vse sama točno tako kot želiš. In ti ni treba drugim članom družine grozit in težit in jih nadirat, da ti pomagajo/pazijo na to, kar si pravkar počistila, ipd.

4. Če postaneš gospodinja, ko imaš male otroke, imaš več časa, da uživaš v njihovi družbi in nimaš moralnega mačka, da ti otroka vzgajajo (samo) v vrtcu in da ga vidiš eno uro na dan.

5. Edina velika velika nevarnost gospodinje je tveganje povezano s partnerjem. Če se ta partner enkrat zaljubi v drugo žensko, si zaželi drugo življenje, je s tabo nezadovoljen (le zakaj bi bil, če imaš čas, da se zrihtaš in ko pride domov si dobre volje, nasmejana (ker si uživala z odličnim ljubicem…), namesto da bi bila izmučena od službe, v stresu zaradi nenehnih skrbi in slabe volje, da je doma komaj treba začet pospravljat….) ali se bognedaj želi ločiti (na neetičen način, ki ne zajema tega, da boš tudi ti primerno preskrbljena), potem je šit. 🙂 Vendar tudi to tveganje se da zmanjšati. Dobra odločitev je, da si za ljubimca izbereš dobrega odvetnika in da tudi po aferi ostaneš z njim v dobrih odnosih (če ga boš kdaj rabila…). Druga pametna odločitev je, da postaneš solastnik vsega, kar ima tvoj mož. Med seksom ti tisti odvetnik lahko malce svetuje in te malce izobrazi, na kakšen način upravljati premoženjske zadeve, da ne boš ob morebitni ločitvi ostala praznih rok.

Hm, slabosti tega, da si samo gospodinja…

1. Če si zaželiš ljubimca, si ga zelo težko najdeš oz. z njim navežeš stik. Tu imam predvsem v mislih, če si doma bolj odmaknjeno in nimaš napr. prevoznega sredstva oz. če ga imaš, potem bi mogoče mož lahko po stroških goriva ugotovil, še sploh, če bi plačevala s kartico, ker se izpiše.

2. Če si brezposelna je denarja manj na razpolaga in moraš razmišljati o tem, da ga bolj ekonomično uporabiš. Se zna zgoditi, da pri kartici zelo hitro porabiš vsa sredstva oz. da ti mož ob prošnji za nova sredstva začudeno odgovori, da saj pa ti ji zadnjič dal xy gotovine.

3. Imaš res čas, da si sam prerazporejaš čas, je pa prav tako res, da v kolikor ni vse tipi top, da zna priti kakšna takšna pripomba, da zakaj nisi tega in tega naredil, ko pa imaš ves dopoldne čas (pa četudi si ves dopoldan pridno delal).

4. Kot gospodinja z malimi otroci imaš sicer res več časa za njihovo vzgojo, pa še to le, če ni prisotna točka 3.

5. Ja, kot gospodinja in to samo gospodinja brez svojih prihodkov je šit, če se s partnerjem ne razumeta. Ves čas moraš nekako imeti v mislih, da si ti tisti, ki je nemočen, in partner ima ves čas v mislih, da kaj tečnariš, saj tako ali tako jaz skrbim še za tebe. Nekako kot da imaš manj pravic, manj enakopravnosti… kar pa vsekakor ni dobro za odnos, tako za enega kot za drugega. Gospodinja se počuti manjvredno, partner pa kot da mu ni več potrebno delati za dobrobit odnosa, kot da je zadosti, da hodi v službo in skrbi za materialno preskrbljenost dveh, ali celo družine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close