Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev gospodarstvo, dopust za selitev

gospodarstvo, dopust za selitev

Pozdravljeni, nekaj info sem dobila že na starševskem čveku, pa ne vseh, zato vprašanje zastavljam še tu.
Mojemu možu v podjetju ne priznajo dopusta za selitev.

Podjetje je registrirano za dejavnost 31.xxx – torej proizvodnja elektične opreme. Obstaja kolektivna pogodba za dejavnost elektro industrije.
Bega pa me, ker je na začetku, pri veljavnosti kolektivne pogodbe navedeno, da ta kolektivna pogodba velja:
“Za vse delodajalce, ki so člani Združenja za elektroindustrijo pri Gospodarski zbornici Slovenije po standardni klasifikaciji dejavnosti (Uradni list RS, št. 2/02) in člani Sekcije za kovine pri Združenju delodajalcev Slovenije, ki opravljajo dejavnosti:
– DK/29.71 – proizvodnja električnih gospodinjskih strojev in naprav,
– DL/30, 31, 32, 33 – proizvodnja električne in optične opreme,

Ker gre za manjše podjetje (4 zaposleni), ne verjamem, da so člani kakšnega združenja -ali pa je mogoče to obvezno?

Po tej kolektivni pogodbi mu pripadata 2 dneva dopusta. Kaj se torej upošteva – kolektivna pogodba ali zakon od delovnih razmerjih (po tem zakonu mu dopust ne pripada).

Mislim, da bi lahko za tvojega moža veljala naslednja kolektivna pogodba : Kolektivna pogodba med delavci in zasebnimi delodajalci, po tej pa mu pripada 3 dni dopusta za selitev iz kraja v kraj ali 2 za selitev v istem kraju. Kaj mu piše pa v pogodbi o zaposlitvi, katera kolektivna pogodba velja zanj?

fijona, hvala za namig. smo v fazi selitve in pojma nimam, kje so zdaj njegovi dokumenti (jih ni hotel dati k “družinskim”, prav mu je:).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close