gospodarstvo, dopust za selitev
Pozdravljeni, nekaj info sem dobila že na starševskem čveku, pa ne vseh, zato vprašanje zastavljam še tu.
Mojemu možu v podjetju ne priznajo dopusta za selitev.
Podjetje je registrirano za dejavnost 31.xxx – torej proizvodnja elektične opreme. Obstaja kolektivna pogodba za dejavnost elektro industrije.
Bega pa me, ker je na začetku, pri veljavnosti kolektivne pogodbe navedeno, da ta kolektivna pogodba velja:
“Za vse delodajalce, ki so člani Združenja za elektroindustrijo pri Gospodarski zbornici Slovenije po standardni klasifikaciji dejavnosti (Uradni list RS, št. 2/02) in člani Sekcije za kovine pri Združenju delodajalcev Slovenije, ki opravljajo dejavnosti:
– DK/29.71 – proizvodnja električnih gospodinjskih strojev in naprav,
– DL/30, 31, 32, 33 – proizvodnja električne in optične opreme,
”
Ker gre za manjše podjetje (4 zaposleni), ne verjamem, da so člani kakšnega združenja -ali pa je mogoče to obvezno?
Po tej kolektivni pogodbi mu pripadata 2 dneva dopusta. Kaj se torej upošteva – kolektivna pogodba ali zakon od delovnih razmerjih (po tem zakonu mu dopust ne pripada).
Mislim, da bi lahko za tvojega moža veljala naslednja kolektivna pogodba : Kolektivna pogodba med delavci in zasebnimi delodajalci, po tej pa mu pripada 3 dni dopusta za selitev iz kraja v kraj ali 2 za selitev v istem kraju. Kaj mu piše pa v pogodbi o zaposlitvi, katera kolektivna pogodba velja zanj?
Forum je zaprt za komentiranje.